Избери най-подходящите летни гуми за своя автомобил! Предлагаме стотици модели с различните размери и в широк ценови диапазон. Подбрали сме продукти от имена доказали се на световния пазар като Michelin, GoodYear, Dunlop, Continental и много други. В случай, че изпитвате трудности при избора, не се колебайте да се свържете със специалистите от нашия екип!

Избрани модели Летни Гуми

N'blue HD Plus
Turanza T 005
EcoContact 6
Primacy 4
Ultra High Performance
PremiumContact 6
Pilot Sport 4
Potenza Sport
P Zero

PIRELLI P Zero

PIRELLI

Летни

P-Zero (PZ4) Sport
Eagle F1 Asymmetric 5
Primacy 4+

С настъпването на по-топлите дни, всеки отговорен шофьор се вълнува от една мисъл – Кога да сменя гумите и какви да взема този път ...? При температури над 7-8 градуса, обикновено в периода април – май месец е време за летните гуми. Асфалтът се затопля и такава покупка е съвсем логично и практично решение, защото техният каучукът на летните гуми е проектиран да остава по-твърд при високи температури, както и да не се износва така бързо при по-висока скорост. Все пак повечето от нас искат да изкарат поне два сезона с новите си гуми.

Друг сериозен плюс на летните гуми, използвани в правилния сезон е доброто им сцепление при мокри и влажни повърхности. При такива ситуации ключова роля играе грайферът (рисунката му), като на пазара има 3 основни типа:

  • Симетрични – осигуряват надеждното сцепление на автомобила и намаляват риска от аквапланинг
  • Несиметрични – предпочитат се заради свойството си да правят автомобила по-устойчив при остри завои
  • Прави грайфери – гарантират максимална стабилност при силни валежи и на мокър път

Погрижили сме се и за тези от вас, за които закупуването на гуми представлява сериозно сътресение в месечния бюджет. В нашия онлайн магазин може да откриете сериозно разнообразие от летни гуми на ниски цени, част от нашия икономичен клас, който разбива митът, че евтиното не върви ръка за ръка с качественото.

Летни гуми с най-ниски цени - размери

14
15
16
17
18
19
20
21
22

Летни гуми - въпроси и отговори

Кога се слагат летните гуми?

Когато температуратурите се задържат целодневно над 10°C.

Кога лятната гума се смята за износена?

Смяна на летните гуми е препоръчителна при остатъчна дълбочина на протектора 3 мм.

Как се съхраняват летните гуми?

Те могат да бъдат съхранявани в специално направени за целта калъфи в затворени тъмни помещения с положителни температури. Ако са без джанта е желателно да се съхраняват изправени. Ако са с джанти препоръчително е да се напомпят на 3 атмосфери, за да не се деформират. В този случай и при липса на пространсто могат да бъдат съхранявани и в хоризонтално положение.

Можем ли да шофираме с летни гуми през зимата?

На практика няма закон в България, който да ни забранява използването на летни гуми през зимата (стига да имат повече от 4мм грайфер), но летните гуми не са подходящи за употреба в зимни условия. В техния състав, в сравнение със зимните гуми, съдържанието на естествен каучук е по-малко и при ниска температура те се втърдяват, което води до загуба на сцепление и създава сериозен риск за автомобила и пътниците в него.

Какви летни гуми да изберем?

На пазара най-общо се предлагат туринг (комфортни) гуми, еко гуми (понижаващи разхода на гориво), а също така и високопроизводителни летни гуми, цените варират според качеството на продукта. Високопроизводителните гуми са по-спортно шофиране, а за останалите името говори за приложението им. Изберете гуми спрямо това какъв е вашия стил на шофиране.

Избрани марки гуми

Предлагаме над 150 марки гуми. Избери бюджетен, среден или премиум клас гуми!
Виж препоръчаните от нас марки с отлично съотношение цена-качество.

Новини Летни Гуми

Гуми за мотори - най-поръчваните на supergumi.bg за 2022 година

Гуми за мотори - най-поръчваните на supergumi.bg за 2022 година

Тук ще Ви запознаем с данните за най-търсените гуми за мотор. Данните са на базата на наши поръчки, което дава напълно реална и ясна картина за това какво предпочитат мотоциклетистите в България.

Всесезонни гуми - бюджетен клас 2022

Всесезонни гуми - бюджетен клас 2022

Независимо, че на практика Rotalla беше най-бюджетната марка предлагана в нашият интернет магазин - Supergumi.bg, тя не успява да грабне първото място в нито една от другите ни класации. При този клас всесезонни гуми, съседите Сръбски производители отстъпват първата позиция на производителите от Китай.

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

 Ето, че дойде време да подредим на база поръчки и всесезонните гуми от среден клас за 2022-ра година.

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

От година на година продажбите на всесезонни гуми се увеличава, но все още са далеч по-скромни от тези на летните и зимните гуми. Все пак като отделен сегмент ще ги засегнем и в нашата кратка статистическа справка за 2022-ра година.

Зимни гуми бюджетен клас - статистика на supergumi.bg за 2022

Зимни гуми бюджетен клас - статистика на supergumi.bg за 2022

Евтино и качествено - има ли такова положение при гумите. На базата на нашите поръчки за 2022 и на обратната връзка от клиенти ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос.

Зимни гуми среден клас - какво се случи през 2022

Зимни гуми среден клас - какво се случи през 2022

Според нас това е най-интересният сегмент за анализ на базата на поръчките на supergumi.bg. Вижте класацията на зимни гуми от среден клас на база Вашите поръчки през годината.

Зимни гуми - най-поръчваните марки и модели в Supergumi.BG за 2022 от премиум сегмента

Зимни гуми - най-поръчваните марки и модели в Supergumi.BG за 2022 от премиум сегмента

След като ви запознахме със статистика за най-поръчваните от вас летни гуми за 2022 г., идва ред и на класацията за зимни гуми на база на вашите предпочитания в Supergumi.bg.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger