BF GOODRICH затвърждава лидерството

BF GOODRICH затвърждава лидерството

BF GOODRICH произвеждат всякакви гуми за автомобили, SUV и шосейни джипове, но може би най-известни са с гумите за извън пътя - офроуд и комбинирани (All Terrain). Както сме споменавали, началото е поставено през 1870 г. в град Акрън, Охайо, а скоро BF GOODRICH отпразнува своята победа номер 17 в най-тежкото рали в света - Дакар.

Този път ще Ви разкажем за един автомобил, който ще получи гуми BF GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 като начално вграждане - Toyota Hilux. В света на пикапите и работните автомобили Toyota Hilux е достатъчно сериозна машина и в "стоковия" си вариант. Тук се наместват исландците от тунинг компанията "Arctic Trucks", специализирана в надстройка на автомобили за екстремно тежки терени. Резултатът е чудовището Toyota Hilux АТ35.

Гумите са ключови при представянето на такива автомобили, което недвусмислено показва качествата на гуми BFGOODRICH. Моделът ALL TERRAIN T/A KO2 в размер 315/70R17 трябва да се справи еднакво добре на асфалт, черен път, сняг и кал.

Гумите за кал BF GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 имат усилени с 20% странични бордове, спрямо предшествениците. Това води до увеличаване на пробега и стабилността. Без да се съобщават детайли, се посочва, че грайферът е със специална форма, която да не позволява задържане на камъни и кал, които да влошат сцеплението или да доведат до неравномерно износване.

Източник: bfgoodrich.co.uk