Bridgestone обяви появата на новата Potenza Race

Bridgestone обяви появата на новата Potenza Race
Сподели:

Както знаем, спортната серия на Bridgestone за гуми се казва Potenza. Звучи италианско, въпреки, че марката е от Япония, но това не е случайно и по-надолу ще стане ясно защо това е така. Към момента Potenza Sport е най-екстремната гума на марката - в класа на т.нар. UHP гуми (Ultra-High Performance), буквално - супер добро представяне. Действително, изхождайки включително и от нашия опит, Bridgestone POTENZA SPORT, е сред топ 5 на най-добрите летни гуми за автомобил, с които можете да се снабдите. Също така, представители на серията редовно да на челни места в различните тестове.

В резултат на това, появата на още по-спортна гума, а именно Bridgestone Potenza Race, оправдано предизвиква интерес. Като прочетохме официалното представяне, можем да си кажем откровено - това са състезателни гуми, гуми за писта! Полу-сликове, с най-висок клас на сцепление, устойчивост на странично натоварване, предлага се само в големите цолажи, над 17. От дуга страна не особено устойчива на износване и без особен принос при пестене на гориво - типична гума за бързи, емоцинални коли, наричани у нас "бегачки". Летните гуми Bridgestone Potenza Race са с хомологация ("разрешително") за използване по нормалните пътища и шосета, но основното им предназначение е на пистата. Ако практикувате track days, спокойно можете да отидете с тези гуми до пистата, да карате и да се приберете - с една и съща кола, която няма да се налага да возите на платформа или да сменяте гумите... или просто да си осигурите максималното сцепление всеки ден

Появата на такива гуми Bridgestone е напълно закономерна. Това е марка с традиции в най-високите и трудни нива в моторния спорт. Култовата серия Potenza се появява през 1997-ма година, когато Bridgestone започва да доставя гуми за Formula 1, като единият от двата разрешени от правилата доставчици. Другият е Michelin - сериозна конкуренция! Участието на Bridgestone във F1 продължава до 2010 година включително, като за това време записват шест титли с Ferrari - най-емблематичният отбор на грида.

Bridgestone Potenza Race ще бъде гума за първоначално вграждане за супер автомобилите Lamborghini Huracán STO и Huracán Tecnica.

От прес-съобщението разбираме, че освен много добрите си характристики, Potenza Race е била проектирана и за рекордно кратко време, благодарение на технологии за виртуална разработка. С компютърни симулации се извличат близки до реалността резултати, без да се изработва физически прототип, което намалява неимоверно времето и разходите за разработка. Цени още не са обявени, но се надяваме това спестяване в развойния стадий да се отрази и на крайната цена. От друга страна, виртуалното изпитване спомага и за опазване на природата - от Bridgestone са сметнали, че спестили  1,7 тона въглероден диоксид, кото биха се отделили при физически тестове.

На свободния пазар все още няма Bridgestone Potenza Race в продажба, като очакваме това да се случи есента, а пълният набор от 13 размера между 17 и 20 инча да бъде напълно достъпен за следващият летен сезон.

Източник: press.bridgestone-emia.com

Още Новини

Bridgestone обяви появата на новата Potenza Race

Bridgestone обяви появата на новата Potenza Race

Bridgestone Potenza Race е върховната гума от серията

Бързо и лесно плащане с кредитна или дебитна карта

Бързо и лесно плащане с кредитна или дебитна карта

Вече е по-лесно да заплатиш избраните гуми или джанти със своята банкова карта. Сигурно и удобно пазаруване в Supergumi.BG.

Гуми Vredestein Quatrac са серийно оборудване за новото Volkswagen Caddy

Гуми Vredestein Quatrac са серийно оборудване за новото Volkswagen Caddy

Компанията майка Apollo Tyres залага много на този всесезонен Vredestein като цяло

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger