Continental представи най-новите си летни гуми

Continental представи най-новите си летни гуми
Сподели:

На 14 юни 2023 г. Continental представи своята най-устойчива серия летни гуми - UltraContact NXT. Тези гуми комбинират висок дял от устойчиви материали с максимална безопасност и производителност. Continental е първият производител, който масово произвежда гуми с висок дял на устойчиви материали и с максимална производителност на етикета на гумата в ЕС.

Continental UltraContact NXT предлага високо ниво на устойчивост, като използва до 65% възобновяеми, рециклирани и сертифицирани материали. Тези материали включват възобновяем силициев диоксид, рециклирани смоли и силикат от оризови люспи. Каучукът, използван в гумите, остава ключов материал, осигуряващ здравина и издръжливост.

Гумите UltraContact NXT имат най-високия рейтинг („A“) на етикета на гумата на ЕС за съпротивление при търкаляне, спиране на мокра настилка и външен шум. Тези гуми ще се предлагат в различни размери и са подходящи за автомобили с различни видове задвижване, включително електрически и с вътрешно горене.

Continental акцентира върху устойчивостта в цялата си верига на дейността и се стреми да има над 40% възобновяемо и рециклирано съдържание във всички новопроизведени гуми до 2030 г. Към 2050 г. Continental цели напълно кръгови операции в производството на гуми - пълно рециклиране!

Continental UltraContact NXT е важна стъпка към постигането на тези цели и отразява стратегическата програма на Continental за развитие на устойчиви продукти и услуги.

Тези гуми ще бъдат налични на пазара в Европа от юли и ще бъдат предлагани за различни популярни автомобили, включително Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Голф 8, Ауди А3 и друг. Очаквайте ги и при нас, на supergumi.bg

Източник: continental.com

Още Новини

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Нов модел от една от най-продаваните ни марки

Гуми за електромобили от Yokohama

Гуми за електромобили от Yokohama

Японската марка за гуми за коли е поредният производител, който анонсира специални предложения за сегментa

 

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Petlas представи своето следващо поколение високоефективни зимни гуми, SnowMaster 2 Sport

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger