Continental представи новият AllSeasonContact

Continental представи новият AllSeasonContact
Сподели:

Новите всесезонни гуми за автомобили и SUV Continental AllSeasonContact, предалагат нещо, което липсваше на предшествениците от серията, а именно: съпротивлението при търкаляне е клас А, най-високата стойност по одобренията от ЕС етикет за гуми. Съпротивлението при търкаляне има пряко отношение към разхода на гориво. Истината е, че до момента повечето всесезонни гуми трудно можеха да се похвалят с върхови постижения в единичен параметър. По-скоро всесезонните гуми за коли търсят доброто средно представяне, предвид разнообразните климатични условия, на които трябва да работят.
С времето технологиите се развиват и гумите за комбинирано изплолзване, лято и зима, стават все по-добри - смесите придобиват нови компоненти, които позволяват подобряване на параметри, без да се влошават други. Преди няколко години BRIDGESTONE ни представи модел A005 - всесезонна гума с индекс на сцепление на мокро А, първата такава. Сега Continental подобрява разхода с новият всесезонен AllSeasonContact.
Отделно, също в крак с модата, повечето размери от серията са XL (или HL) - подсилени гуми за по-висока товароподмемност - за нуждите на електрическите коли.

AllSeasonContact съчетава елементи от премиум летни и зимни гуми на Continental.

Разбира се, на фокус са популярните размери, за масовите коли. От електрическите, това са например Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Peugeot e-2008, Opel Mokka-e и подобни. Размерите подсилени всесезонни гуми Continental AllSeasonContact, обхващат изцяло този сегмент. Според Continental, основната причина за постигането на този резултат е, както казахме, каучуковата смес - новата намалява деформацията на гумите при контакт с пътя, съответно съпротивлението, което води до намаляване на разхода на енергия.

Според прессъобщението, всесезонните гуми Continental AllSeasonContact спазват принципа на команията за универсалност. Изрично се подчератава, че моделът не бива да бъде възприеман единствено "гуми за електромобил". Това ограничава реалното предназначение. Според Continental "гуми за електрическа кола" е клише - за колите с вътрешно горене е важно, че намаляват разходите на собствениците си, както и замърсяването на въздуха с отработени газове.

Прави впечатление огромният диапазон от размери, които всесезонните автомобилни гуми Continental AllSeasonContact ще покриват. Говорим за 142 размера! Широчини от 155 до 275 мм, височина между 70 и 35% и диамертър между 14 и 20 инча. Вероятно има, но не можахме да се досетим, за друг единичен модел, който да има толкова голямо разнообразие.

Очакваме новият всесезонен Continental AllSeasonContact да се появи при нас идните седмици, разбира се ДОТ22.

Източник: continental.de

Още Новини

Гуми Vredestein Quatrac са серийно оборудване за новото Volkswagen Caddy

Гуми Vredestein Quatrac са серийно оборудване за новото Volkswagen Caddy

Компанията майка Apollo Tyres залага много на този всесезонен Vredestein като цяло

Гуми Hankook Ventus S1 Evo 3 за BMW i4

Гуми Hankook Ventus S1 Evo 3 за BMW i4


Hankook се настанява трайно в сегмента "премиум гуми"

Изгодно пазаруване на изплащане

Изгодно пазаруване на изплащане

Нова, по-ниска лихва при покупка на изплащане с Unicredit Consumer Financing - 1% месечно от 01.04.2022 до 31.05.2022!

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger