Фабрично вграждане на гуми Falken в AUDI A3 Plug-in-Hybrid

Фабрично вграждане на гуми Falken в AUDI A3 Plug-in-Hybrid

Като част от петия по големина производител на гуми в света, Sumitomo, гуми Falken търсят своето място сред марките, които доставят гуми за първоначално вграждане на известни и престижни модели автомобили. В случая говорим за не толкова спортния и екзотичен Audi A3, но има 2 важни особености: това е един от най-масово продаваните модели на марката от Инголщат(Ingolstadt) и от тази, четвърта генерация, за първи път имаме версия Plug-in-Hybrid, в крак с модата на електрифициране. Предното поколение имаше хибриден вариант, но той така й не можа да пребори легендарния TDI за сериозен пазарен дял.

Към днешна дата положението е коренно различно и Audi разчитат много на електрическите и "полу електрифицирани" автомобили. В тази връзка, не биха си позволили слабо място в пакета и изборът на Фалкен за гуми за Audi А3 е показателен. Audi A3 1.4 TFSI Plug-in-Hybrid ще използва стандартно гуми Falken ZIEX ZE310A ECORUN AO 205/55R16 94V XL - "последният да затвори вратата". Важно означение в дългата поредица е "AO", съкратено от "Audi Option" - показва, че тези гуми за леки автомобили Falken са специална хомологация за Audi.

Субективната преценка за качеството на гуми Falken остава настрана, когато става дума за обективни измервания и тестове. Следните организации са дали положителна оценка на Falken ZIEX: "Австрийски автомобилен и туристически клуб", "Туристически клуб на Швейцария", ACE Lenkrad - Германия (нещо като СБА), AUTOBILD - уважавана медия в автомобилния сегмент. Разбира се топ суперлатив е добро представяне в тест на зимни гуми ADAC 2021. Редовно Falken има присъствие в това най-престижно съревнование за летни и зимни гуми, тепърва предстои да разберем какво ще се случи тази година - по традиция, в края на септември.

Да се върнем на модела Falken ZIEX ZE310 ECORUN. Като цялостен асортимент, моделът ще се продава в размери от 14-19 инча (доста сериозен диапазон) и скоростен индекс до "W" (240 км/час).

Източник: falkentyre.com