Falken с технология за запечатване

Falken с технология за запечатване

Гуми Falken обявиха пускането на пазара на нов модел всесезонни гуми за автомобили и джипове, които разполагат с новата, собствена разработка на марката, наречена "CORESEAL". В буквален превод означава нещо подобно на "запечатване на ядрото", като самото име показва идеята - вътрешната повърхност на гумата е покрита със силнозалепващ, но същевременно несъхнещ слой. При пробив до 5 мм, уплътнителят влиза и покрива отвора. Това предотвратява експлозивно разширение на пробойната и разкъсване. Гумата запазва цялостта си и поведението си, поне в критичните начални секунди. След това, в зависимост от пораженията, "запечатаната" гума позволява придвижване до най-близкия сервиз за гуми, без използване на резервна гума.

Моделът на гумата е наречен Falken EuroAll Season, което подсказва, че целевата група е Европа. Първоначално ще се предлагат 2 размера - 235/55R18 104V XL и 225/50R17 98V XL.

От компанията напомнят, че CORESEAL е помощна технология и не решава автоматично всички проблеми. Силно се препоръчва тези гуми Falken да бъдат използвани в автомобили, които са снабдени със система за следене на налягането и температурата в гумите. При установяване на пробив, е необходимо веднга да бъде посетен сервиз за гуми.

Очакваме Falken с CORESEAL да се появят при нас есента

falkentyre.com