Гуми Hankook Ventus S1 Evo 3 EV за Volkswagen ID.4

Гуми Hankook Ventus S1 Evo 3 EV за Volkswagen ID.4
Сподели:

Експанзията на корейските марки продължава с обявяването на новината, че първият електрически SUV от Фолксваген ще бъде оборудван като начално вграждане с гуми за джип Hankook... и то не какви да е, а специално проектирани за електрически коли. Това недвусмислено се указва от означението "EV" в името на модела ("Electric vehicle"). В зависимост от нивото на оборудване са предвидени гуми с диаметър от 18 до 21 цола.

Гумите са усилени заради по-високата маса на електромобила, както и ще бъдат снабдени с технологията за защита от пробиване, наречена Hankook SEALGUARD®. Също с гуми Hankook ще бъде оборудвана и по-спортната версия, VW ID.4 GTX, която освен повече мощност, ще бъде и 4х4. Тук са предвидени размери 20 и 21 инча.

Както е известно, гумите за електрически коли трябва да отговарят на комбинация от параметри, която се постига трудно и изисква иновативна мисъл, а именно:

- Ниско съпротивление при търкаляне (за по-дълъг пробег)
- Възможно най-ниско тегло (по същата причина)
- Голяма товароносимост (основно заради батериите)

Обявено е, че за целта Hankook са разработили специален двуслоен "скелет" (силовата конструкция на гумата), направен от "високоефективни влакна", които допринасят за висока стабилност и ниско тегло. Големите цолажи - 20-21 инча са доста нископрофилни и са усилени допълнително. Разбира се, детайли не се съобщават, но може да сме убедени, че тези технологии ще имат голям принос за представянето.

В прес-съобщението има отделено място и на цялостната визия на Hankook по отношение на екологичната мобилност. Компанията инвестира в иновации и разработка на гуми за всякакви електрически автомобили и джипове. С по-масовото навлизане на "електричките", необходимостта от пълния набор летни, зимни и всесезонни гуми ще става все по-голяма.

Hankook има цялостна концепция за устойчиво и въглеродно неутрално производство

Източник: hankooktire-mediacenter.com, volkswagen.de

Още Новини

Бързо и лесно плащане с кредитна или дебитна карта

Бързо и лесно плащане с кредитна или дебитна карта

Вече е по-лесно да заплатиш избраните гуми или джанти със своята банкова карта. Сигурно и удобно пазаруване в Supergumi.BG.

Гуми Vredestein Quatrac са серийно оборудване за новото Volkswagen Caddy

Гуми Vredestein Quatrac са серийно оборудване за новото Volkswagen Caddy

Компанията майка Apollo Tyres залага много на този всесезонен Vredestein като цяло

Гуми Hankook Ventus S1 Evo 3 за BMW i4

Гуми Hankook Ventus S1 Evo 3 за BMW i4


Hankook се настанява трайно в сегмента "премиум гуми"

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger