Гуми за електромобили от Yokohama

Гуми за електромобили от Yokohama
Сподели:

Yokohama, японският производител на гуми за автомобили и джипове, обяви плановете си за представяне на нова високопроизводителна лятна гума, специално разработена за електрически превозни средства (EV). Гумата с името ADVAN Sport EV ще бъде налична на пазарите извън Япония, включително в Европа, от тази есен и ще предлага разнообразие от размери - 16 на брой.

ADVAN Sport EV е специално проектирана за премиум електромобили и базирана на успешната гума ADVAN Sport V107 на Yokohama, която е предназначена за автомобили с висока производителност. Главната цел на новата гума е да подобри ефективността и комфорта при шофиране на електрически автомобили, като намали консумацията на електроенергия и нивото на шум.

За постигане на тези цели, ADVAN Sport EV ще включва някои от високотехнологичните иновации, които Yokohama вече предоставя на производителите на премиум автомобили като BMW и Mercedes-AMG. Една от ключовите технологии е специалната смес на гумата, което значително намалява съпротивлението при търкаляне, което осигурява по-дълъг обхват на шофиране на електромобил и намалява разхода на електроенергия. В същото време, сместа подобрява представянето на гумите на мокра настилка, осигурявайки по-висока безопасност на мокри пътища.

Един от ключовите аспекти на ADVAN Sport EV е технологията "SILENTFOAM", която Yokohama използва за намаляване на шума, който се получава от гумите. Специалната полиуретанова пяна, която се намира във вътрешната страна на гумата, помага за намаляване на резонанса в кухината на гумата и така осигурява по-тихо и комфортно шофиране на пътниците в колата.

ADVAN Sport EV ще запазва дизайна на шарката на протектора, който се използва и при ADVAN Sport V107. Този дизайн е известен със своите високи постижения и вече се предлага като гума за оригинално оборудване и резервна гума за автомобили с висока производителност.

За първи път, Yokohama ще представи новата собствена маркировка на компанията, "E+", която ще бъде използвана върху ADVAN Sport EV и всички бъдещи гуми, предназначени специално за електрически превозни средства. Тази маркировка ще улесни клиентите при избора на правилната гума за техния електрически автомобил и ще помогне да се открият бързо и лесно подходящите модели както в каталозите, така и на уебсайтовете на Yokohama.

Източник: yokohama.eu

Още Новини

Yokohama представи Geolandar A/T4

Yokohama представи Geolandar A/T4

Подобрена устойчевост както на мокро, така и извън пътя (OFF-Road)

Bridgestone представи новата всесезонна гума Turanza 6

Bridgestone представи новата всесезонна гума Turanza 6

Първокласна производителност, удобство и безопасност – дори при непредвидими условия.

Всесезонни гуми бюджетен клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми бюджетен клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Азия (основно Китай) - властелинът на бюджетният сегмент.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger