Hankook предоставя гуми за Škoda Enyaq iV

Hankook предоставя гуми за Škoda Enyaq iV
Сподели:

Корейският гигант Hankook представя напълно нови летни гуми за електрически коли, които са с оптимизирано съпротивление при търкаляне - Hankook Ventus S1 evo 3 ev. Автомобилът, който първи ще получи модела е Škoda Enyaq iV - изцяло електрически SUV на марката, която с постоянство в доброто качество, заема все по-голям пазарен дял в Европа.

Не веднъж сме разказвали за предизвикателствата, които електрическите коли и SUV отправят към всчки зимни, летни и всесезонни гуми. Тук случаят не е по-различен, защото освен електрически, Enyaq е и доста масивен, с голям пробег, съответно голяма батерия. Hankook е една от марките гуми, които методично и последователно развиват своята гама гуми, конструирани специално за електромобили. За Enyaq ще се предлагат размери от 18 до 20 инча. Друг представител на електрическата гама на VAG, Volkswagen ID.4 също използва Hankook като гуми за първоначално вграждане.

Hankook Ventus S1 evo 3 ev комбинира ниско съпротивление при търкаляне и висока товароносимост. При Škoda Enyaq iV това подпомага всички изисквания за ефективно използване на мощността на батерията и по този начин постигане на възможно най-високия пробег на автомобила – все още един от най-важните критерии за електрически превозни средства. Като гума за тежки електрически SUV, Hankook Ventus S1 evo 3 ev е проектиран с двуслойна носеща конструкция (т.нар. "каркас"), произведена от влакна с висока устойчивост. Въпреки размера си и по-специално височината на борда, гумите осигуряват много добра устойчивост в завой.

По отношение на устойчивостта на износване, голямо значение има и сместа. Тя е специално разработена за високия въртящ момент, който имат електрическите коли, като едновременно трябва да е здрава и да осигурява сцепление на сухо и мокро. Съпротивлението при търкаляне трябва да е ниско. По-специално внимание е отделено на 20-цоловите размери, заради техния по-нисък борд - снабдени са с допълнителна армировка, която да запази устойчивостта.

Заявката на Hankook за лидерство в електрическата мобилност е недвусмислена. Марката ще бъде доставчик на гуми за "електрическата Формула 1", "Formula E" - официалният шампионат на FIA за електрически коли.

Можете да намерите и при нас, на supergumi.bg

Източник: hankooktire.com

Още Новини

Yokohama обува новата Honda ZR-V

Yokohama обува новата Honda ZR-V

Изцяло японска колаборация

Hankook предоставя гуми за Škoda Enyaq iV

Hankook предоставя гуми за Škoda Enyaq iV

Поредният специален модел за електрически SUV

NOKIAN Tyres с нов завод за гуми в Румъния

NOKIAN Tyres с нов завод за гуми в Румъния

Финландската компания заяви, че ще инвестира около 650 милиона евро в нови производствени мощности за гуми в северната ни съседка.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger