Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG
Сподели:

За разлика от останалите колеги, статистиците в нашия екип са натоварени точно по това време на годината с най-важната задача - да проследят какви бяха вашите нагласи за покупка през цялата година и да отдадат заслуженото на най-поръчваните марки и модели гуми по класове. Ето, че дойде време да подредим на база поръчки и всесезонните гуми от среден клас за 2022-ра година.

Всесезонните гуми са отлично решение за по-практичните шофьори, които не срещат често суровите зимни условия и искат да намерят баланс между разходи и добри експлоатационни качества. Същото можем да кажем и относно класа гуми - средният сегмент е отново за практичните потребители, които искат да получат максимална стойност за вложените средства в нови гуми. Разглежданите тук гуми са пресечна точка за практичността - добри гуми, на добра цена - през цялата година.

Ето как подредихте Вие с Вашите поръчки нашата класация на всесезонни гуми среден клас:

 1. KUMHO Solus HA32
 2. YOKOHAMA Geolendar A/T G015
 3. COOPER Discoverer A/T3 Sport 2
 4. NEXEN N’Blue 4 Season
 5. HANKOOK KInERGy 4S 2 H750
 6. DEBICA Nanigator 3
 7. NOKIAN Seasonproof
 8. VREDESTEIN Quatrac 5

 

Водач в това съревнование е Solus HA32 на KUMHO, като малко след него е джипов модел на Yokohama, който е може би най-предпочитания за джипови AT гуми като цяло. На трето място също е All Terrain модел, този път произведен от Cooper. Както знаете гумите за всички терени са всесезонни и нямат вариации лято/зима, в същото време по-известните модели са именно на производители среден клас. Именно затова те са срещани в тази класация, а също така и поради постоянно растящия интерес към SUV сегмента на пазара на автомобили. Корейско присъствие имаме както на първа позиция, така и в средната част на таблицата. В края са европейските производители Debica, Nokian и Vredestein.

Тук е момента да споменем доброто представяне и интереса към корейските марки при всички видове гуми в средния сегмент. Вижте тяхното представяне при летните и зимните гуми. До преди 10-тина година корейските марки не бяха толкова познати на българския пазар, а сега може да се каже че дори доминират. В последните години те са предпочитани и за първоначално вграждане в автомобили на европейски производители.

Хвърлете едно око и на класирането по производители и ще се убедите в казаното от нас по-горе …

 1. HANKOOK
 2. KUMHO
 3. YOKOHAMA
 4. NEXEN
 5. NOKIAN
 6. COOPER
 7. DEBICA
 8. VREDESTEIN

 

Hankook излизат на челна позиция само с 1 поръчка повече от Kumho. Очаквахме, че същото ще се получи и с Nexen, защото покриват голям диапазон от размери  предназначение със своите модели, но това не е факт. Yokohama държи позицията си благодарение не само на Geolendar G015, а и на добре поръчвания модел BLUEARTH-4S, който е предназначен за леки автомобили и кросоувъри в малкия сегмент, които се движат предимно по асфалтови настилки.

Debica се поръчва предимно заради ниската си цена, но въпреки това не може да мине средата на класацията, а на последно място е Vredestein, което спрямо параметър “качество” е незаслужено според нас, но явно цените на марката, които са малко по-високи от средното в сегмента са повлияли на избора на нашите клиенти.

Отново и в двата списъка по-горе виждаме сериозното присъствие на марки, които в нашия онлайн магазин сме отбелязали като “препоръчани от нас”. При консултацията на нашите клиенти се стараем да покрием възможно най-точно техните очаквания и да препоръчаме модели, подходящи за условията, в които ще експлоатират автомобила. Винаги, когато е удачно препоръчваме всесезонни гуми и то именно от този клас.

Доверете ни се и при следващата покупка на “обувки” за вашия автомобил / джип или бус. Оставаме на разположение за всички ваши желания и въпроси!

Още Новини

Всесезонни гуми - бюджетен клас 2022

Всесезонни гуми - бюджетен клас 2022

Независимо, че на практика Rotalla беше най-бюджетната марка предлагана в нашият интернет магазин - Supergumi.bg, тя не успява да грабне първото място в нито една от другите ни класации. При този клас всесезонни гуми, съседите Сръбски производители отстъпват първата позиция на производителите от Китай.

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

 Ето, че дойде време да подредим на база поръчки и всесезонните гуми от среден клас за 2022-ра година.

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

От година на година продажбите на всесезонни гуми се увеличава, но все още са далеч по-скромни от тези на летните и зимните гуми. Все пак като отделен сегмент ще ги засегнем и в нашата кратка статистическа справка за 2022-ра година.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger