Nexen мести производството на гуми за начално вграждане в Европа

Nexen мести производството на гуми за начално вграждане в Европа

Корейският производител на гуми за автомобили и джипове - Nexen обяви стартирането на доставките на гуми за първоначално вграждане (OE) от своя завод в Чешката република. Първият "клиент" на новата продукция е четвъртото поколение на Hyundai Tucson.

Заводът в (Жатец) Žatec претърпя сериозно сътресение покрай пандемията Covid-19, защото беше открит през 2019, непосредствено преди нея. Очакванията на производителя на гуми Нексен бяха съвсем различни. Въпреки това, корейците стабилизираха нещата и днес виждаме новите гуми Nexen N'FERA Primus като такива за начално вграждане.

Самите гуми Nexen N'FERA Primus се отличават с високо качество, лесно за управление и предвидимо поведение. Стабилното шофиране се гарантира от много добрата система за оттичане на водата на мокра настилка, както и превъзходния спирачен път и цялостно представяне на сух асфалт.

Летни и зимни гуми Nexen се предоставят за първоначално вграждане на автомобилни производители от 2012. През 2020 към тях се присъедини и Volkswagen, а от тази година се очаква да започнат да се използват от Audi и други производители от среден и висок клас.

Жатец, Чехия е стратегическо място в центъра на Европа. Това позволява гумите Nexen да бъдат доставяни лесно и без високи транспортни разходи до над 20 автомобилни производители в радиус от 400 км.

Гуми Nexen N'FERA Primus ще бъдат монтирани в размери 215/65R17, 235/55R18 и 235/50R19 на Hyundai Tucson от четвърто поколение, продаван в Близкия изток, Африка и Латинска Америка.

Източник: nexentire.com