Нови модели летни гуми 2023

Нови модели летни гуми 2023
Сподели:

Освен с разнообразието си с оферти за гуми, ние се стремим да помогнем на нашите клиенти и с полезна и актуална информация за пазара на гуми и джанти. Днес ще Ви направим кратко резюме на актуалните нови модели на някои производители за сезон лято 2023. Част от моделите бяха презентирани още през миналата година, но чак сега те са представени в пълната си гама от размери и могат да бъдат поръчани от българския потребител. Ето ги и тях:

Bridgestone Turanza 6

Най-доброто представяне на мокра настилка!

Обширно потребителско проучване, извършено от Bridgestone за очакванията на шофьорите, показа, че 86% от шофьорите посочват „поведението върху мокра настилка“ като един от най-важните аспекти при закупуване на гума, а дъждът и мокрите условия са идентифицирани като ключово предизвикателство, с което се сблъскват на пътя.

Според тестове, проведени през юни 2022 г. от независимия институт TÜV SÜD, Bridgestone Turanza 6 превъзхожда своите конкуренти в сегмента със своето най-добро в класа представяне на мокра настилка. Новият премиум модел „touring” гума отговаря на очакванията на водачите и им помага да бъдат в безопасност на пътя, като показва най-добро поведение в завои и изключително представяне при движение в права линия. Но това не е всичко...

Благодарение на най-новите технологии, като „ENLITEN“ модела предлага още - с 22% подобрение в пробега, подобрена горивна ефективност или разширен обхват на батерията (за електрически превозни средства), с намаление от 4% на съпротивлението при търкаляне в сравнение със своя предшественик T005. Turanza 6 предлага и най-високото ниво клас А на ЕС за съпротивление при търкаляне в избрани размери, което се дължи на въвеждането на аеродинамичен елемент, който е предназначен да намали съпротивлението на въздуха с гумата по време на шофиране.

Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Turanza 6 се предлага вече в широко покритие от 136 размера от 16” до 22” - както за леки автомобили, така и SUV. Очакваме сериозен интерес към тази гума през 2023 г., с което Bridgestone да се изпревари Michelin в годишната ни класация на най-поръчваните модели гуми в нашия сайт. Вижте класацията за 2022 г. в премиум сегмента летни гуми.

 

Continental PremiumContact 7

Continental PremiumContact 7 стартира производството си през есента на 2022 г. Според производителя наследникът на популярния PremiumContact 6 предлага максимална безопасност и комфорт. Разработен с нови технологии и корекции на дизайна, управлението, спирачната способност и комфортът при возене PremiumContact 7 е подходящ за превозни средства с всякакъв тип задвижване.

По време на разработката, Continental постави голям акцент върху проектирането на универсална гума за двигатели с вътрешно горене, електрически и хибридни превозни средства. Всепризнатата PremiumContact 6, чийто наследник е седмицата от пускането си на пазара през 2016 г. спечели много награди в Обединеното кралство и Европа, като последните победи включват първо място в Tire Reviews 2020, Ultimate Summer gum test и Best Tyres за големи семейни автомобили в наградите за избор на клиенти на DriverReviews за 2022 г.

Очакваме Continental PremiumContact 7 да надгражда върху тези успехи!

 

Hankook iON

Hankook представя първото си семейство модели, специално проектирани за електрически превозни средства.С него компанията иска да допринесе за по-нататъшното развитие на прехода към мобилност с превозни средства без емисии и от страна на гумите. Характеристиките на ново разработените модели са намалено съпротивление при търкаляне, особено ниско ниво на шум и висока устойчивост.

Първият член от семейство iON се появи на Европейския пазар в началото на летният сезон през 2022г. с наименованието Hankook Ventus iON S, наличен в размери от 18 до 22 инча. Благодарение на ултраустойчивите арамидни влакна iON гумите противодействат на по-голямата маса на електрическите превозни средства – причинена от значителното тегло на задвижващите батерии. Сместа на протектора, която включва високо съдържание на естествена смола, също така осигурява изключителна издръжливост и намалено износване. Високото съдържание на силициев диоксид осигурява сцепление на микрониво върху мокри пътища, като противодейства на образуването на воден филм между пътната повърхност и гумите, което може да бъде опасно. Друга особеност на новото съединение е високото съдържание на естествени масла. Това не само прави продуктите на iON по-устойчиви като цяло, но също така има положително въздействие върху издръжливостта на протектора. Това означава, че е необходим по-малко материал за постоянна производителност, а спестяването на тегло до един килограм на гума подобрява съпротивлението при търкаляне. Една от специалните характеристики на Ventus iON S е аеродинамичната оптимизация, така че да може да използва потенциала за по-високи нива на ефективност и пробег. Шарката на гумата е проектирана по такъв начин, че въздушното съпротивление е намалено, нещо, което важи дори за надписите върху страничните стени на гумата!

Ако предпочитате да използвате всесезонни гуми - имаме добра новина за Вас! Тази година всесезонния модел от серията стартира официално - iON Evo AS и iON Evo AS SUV и ще се продава в 26 различни размера в диапазона от 18 до 22 инча. Гумите разполагат с уникална технология за втвърдяване, която помага за намаляване на общото съпротивление при търкаляне, което може да осигури на електромобилите по-голям пробег. С безшумни електрически двигатели и почти никакви движещи се части, един от най-големите вносители на шум в електромобилите е шумът от пътя, идващ от гумите. Така Hankook оборудва iON Evo AS и iON Evo AS SUV със своята собствена технология Sound Absorber™.

За да се противопоставят на допълнителното тегло от батериите новите всесезонни гуми са изградени с технологията EV Contour на Hankook. Това увеличава страничната твърдост с 25% и устойчивостта при завиване с 20% в сравнение с еквивалентните му всесезонни туристически гуми. Това се постига чрез профил с висока твърдост и дизайн на протектора, съчетан с това, което Hankook нарича ламели 3D Grip Kontrol, намиращи се на основните протектори, осигуряващи страхотна работа при всякакви метеорологични условия.

През септември 2022 г. Hankook представи и зимният вариант „Winter i*cept iON“ и ако ви трябват добри зимни гуми за вашия електрически автомобил - може да намерите желания от вас размер в нашия сайт.

 

Kumho Crugen EV HP71

Kumho Tire представи Crugen EV HP71 като OE (оригинално оборудване) за изцяло електрическия SUV модел на Volkswagen „Volkswagen ID.4“.

CRUGEN EV HP71 на Kumho Tire е високопроизводителен, първокласен, комфортен SUV продукт, който е обновен, за да отговаря на електрически превозни средства. Оптималният състав на гумата за EV, включително прецизен силициев диоксид с висока дисперсия, беше използван за максимизиране на возията и ефективността на спиране. Освен това, CRUGEN HP71 EV подобрява стабилността при шофиране чрез значително подобряване на износването и спирачната мощност в сравнение с други гуми. Обновеният вариант на HP71 е разработен с нова технология за намаляване на шума от гумите, която спомага за по-добро разпределяне на шума, генериран от каналите на гумите, по дизайн, наречен „трапчинка“.

Производството на електрически превозни средства се увеличава, тъй като производителите на автомобили се стремят към пълна въглеродна неутралност. Kumho Tire също се стреми да доставя гуми за автомобили, които могат да увеличат максимално производителността на електрическите автомобили.

 

Пазара на автомобилни гуми се характеризира с все по-голяма конкуренция и отговаря на промените на автомобилния сектор. В разработката на гумите постоянни се влагат нови технологии и се цели все по-висока производителност и икономия, затова избирайки по-нов модел в голяма степен ще получите най-актуалната към момента технология. Дори и да не сте технологичен първопроходец е важно да обръщате внимание на състоянието на гумите си и да шофирате с нови гуми.

Още Новини

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Нов модел от една от най-продаваните ни марки

Гуми за електромобили от Yokohama

Гуми за електромобили от Yokohama

Японската марка за гуми за коли е поредният производител, който анонсира специални предложения за сегментa

 

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Petlas представи своето следващо поколение високоефективни зимни гуми, SnowMaster 2 Sport

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger