Новото BMW M4 фабрично ще бъде оборудвано с гуми от Continental

Новото BMW M4 фабрично ще бъде оборудвано с гуми от Continental

Спортните автомобили винаги са били "ухажвани" от производителите на гуми, защото е много престижно и много добра реклама за качествата на гумите. Идеално е да се похвалиш, че "обуваш" кола, която изисква много повече от гумите, в сравнение с по-масовите автомобили. При нарасналата конкуренция, така наречените премиум марки също не изпускат шанса за доставка на гуми за първоначално вграждане на някоя по-екзотична кола.

В случая говорим за Continental SportContact 6 за новия модел BMW M4. Като цяло (и както подсказва името) серията SportContact е предназначена за спортни коли, като обещава високи параметри на прецизност, сцепление и отвеждане на вода на мокро при високи скорости. За такъв клас гума не бива да ни изненадва клас А за сцепление на мокро, според евро-етикета.

Като уважавщо себе си BMW от "пърформанс" класа, новото M4 ще бъде със "спорт пакет" - задните гуми са по-широки от предните, а именно: 275/40 ZR18 (103Y) XL and 285/35 ZR19 (103Y) XL. Обръщаме внимание, че предните и задните гуми са различни и на диаметър, освен на широчина (което е пълна екзотика), както и на означението за диаметър - "ZR", а не просто "R". "Z" подчертава високият скоростен индекс на гумите. Тези характеристики не оставят съмнение в спортните амбиции на автомобила, гумите и пакета като цяло.

Източник: continental.de