Поръчки на летни гуми среден клас на supergumi.bg за 2023-та година

Поръчки на летни гуми среден клас на supergumi.bg за 2023-та година
Сподели:

В първата ни статия научихте кои са най-поръчваните летни гуми от премиум сегмента - най-скъпите и известни марки. Идва ред на така нареченият “среден клас” - гумите които имат много добри експлоатационни характеристики, без задължително да са на огромна цена. Неслучайно масово такива гуми попадат и в създадената специална категория в търсенето на сайта, а именно “Препоръчани от нас”. Както е ставало дума и в други наши публикации, предложенията в средния клас гуми (без значение зимни или летни) са най-много, конкуренцията е най-висока. Това води до повишаване на качеството и намаляване на цената - класически пазарен принцип.

Лятото - като сезон, през който пътните условия са несравнимо по-леки спрямо зимата, води до леко “изкривяване” на потребителските нагласи при гумите. Какво имаме предвид - средният клас летни гуми за коли и джипове малко или много отстъпва на бюджетния като обем на продажбите, спрямо ситуацията при зимните гуми. Това е така, защото много шофьори са склонни към компромис за лятото - топли и сухи пътища - купуват по-евтини гуми. Зимата обаче залагат на сигурно и купуват среден или висок клас.

След всички тези особености, нека видим резултатите и да ги съпоставим с миналогодишните данни:

Класация по марки:

 1. NEXEN
 2. KUMHO
 3. TOYO
 4. HANKOOK
 5. UNIROYAL
 6. YOKOHAMA
 7. NOKIAN
 8. FIRESTONE

Класация по модели:

 1. UNIROYAL RainSport 5
 2. KUMHO ECOWING ES31
 3. TOYO Proxes Comfort
 4. KUMHO ECSTA PS71
 5. KUMHO Ecsta HS52
 6. NEXEN N'Fera SU4
 7. HANKOOK Ventus Prime4 K135
 8. NEXEN N'blue HD Plus
 9. NEXEN N'Fera SU1
 10. FIRESTONE Roadhawk
 11. HANKOOK Ventus S1 evo3 K127
 12. NEXEN N BLUE S

Общо взето никакви изненади или големи промени в класиранията. Корейските и японски марки гуми са заели челни места в класацията по производители. Това се дължи на голямото разнообразие на модели, което пък от своя страна “разпилява” резултата и модел на нито една марка от челната четворка не е моделът с най-много поръчки на supergumi.bg. Това е миналгогодишният победител Uniroyal Rainsport 5. Моделът понатрупа годинки, но е доста добър, има почитатели и продължава да се радва на интерес. Традиционно модели на Nexen, Kumho и Hankook са в челото на класацията по модели. Прави впечатление появата на TOYO Proxes Comfort - гуми, които миналата година не бяха сред първите 12 модела. Японските гуми, както сме споменавали, имат много достойнства и качества, но все още не са толкова популярни на българския пазар. Както виждаме това започва да се променя бавно, но сигурно.

Можем спокойно да кажем, че хегемонията от Далечния изток се допълва от FIRESTONE Roadhawk, принципно американска марка, но към момента дъщерна на японската Bridgestone.

Това беше равносметката за 2023 година на поръчаните на supergumi.bg летни гуми среден клас.

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger