RONAL GROUP представя първата въглеродно неутрална джанта

RONAL GROUP представя първата въглеродно неутрална джанта

Ronal Group пуска на пазара за първи път джанта, която е "въглеродно неутрална". RONAL R70-blue - серията джанти за автомобили и SUV е част от глобалната еко политика и концепция за устойчиво развитие на компанията, наречена PLANBLUE - поемане на екологична и социална отговорност.

Накратко за въглеродната неутралност - това е глобална политика и цел на държавите и големите корпорации за създаване на продукция и транспорт с 0% отделяне на основния парников газ - въглероден диоксид. Политиката за въглеродна неутралност се развива в два основни аспекта:

  • Използване на възобновяеми източници на енергия и намаляване до минимум на изгарянето - основен източник на парникови газове.
  • Закупуване на т.нар. "парникови квоти" - за сегментите, където не може да бъде избегнато отделяне на газове, ООН и различни международни неправителствени организации "продават" право на отделяне на определно количество. Идеята е със събраните пари да бъдат финансирани инциативи за намаляване на парниковите газове, като например залесяване.

Да се върнем на RONAL R70-blue. По смисъла на новите актуални политики, това е изцяло "устойчив" продукт. Разработен е с тенденция за запазване на начина на производство, а не просто като експеримент. Джантите за коли и джипове се произвеждат в Германия със 100% "зелено" електричество и се изграждат предимно от повторно използван алуминий, който подлежи на 100% рециклиране.

От 2018 г, Ronal Group e член на Aluminium Stewardship Initiative (ASI) - организация, която поставя стандартни за използването и рециклирането на алуминий, включително за автомобилни алуминиеви джанти. (https://aluminium-stewardship.org/). Както знаем, благодарение на добрите си производствени характеристики, в последните години алуминият е предпочитан материал за индустрията. Това налага отговорно отношение към ресурсите и максимално опазване и рециклиране.

За фазите от производството на джантите за автомобили и джипове RONAL R70-blue, където за момента не може да бъде избегнато отделянето на въглеродни емисии, компанията участва в проекти на международната организация goldstandard.org за компенсиране на отделяне на парникови газове.

Като допълнителна мярка RONAL R70-blue ще се предлага в опаковки от рециклирана хартия с тревни влакна. Ще бъдат използвани кратки местни пътища от фабриката в Landau до логистичния център във Forst, Германия.

В експлоатационно отношение, джантите RONAL R70-blue спазват правилото за високо качество и дизайн, познати от всички продукти с марките RONAL и SPEEDLINE CORSE. Спортният дизайн се състои от 10 спици с наклон, подобен на лопати на турбина - създава оптическа илюзия за въртене, дори в покой. Намалено е и теглото на джантата.

Предлага се в широчина 7.5 и диаметър 18 инча, в цветове "Orbit gray" и "Platinum silver". Джантите са подходящи за масови автомобили с 5 дупки, като в този сегмент влизат и актуалните електрически и хибридни модели. Обявено е, че ще се предлагат хомологизирани версии за VW ID.3, Mercedes A-Class и CLA.

Олекотените джанти Ronal, в комбинация с икономични гуми (без значение зимни, летни или всесезонни) могат да увеличат ефективността и да намалят разхода на гориво на автомобила.

RONAL R70-blue ще се предлага на пазара от края на януари 2021 година. Всички джанти RONAL са произведени при строги спецификации за изпитване и с OEM качество.

Можете да разгледате предложенията за джанти Ronal тук.

Източник: ronal.de