Статистика на поръчките на евтини летни гуми на supergumi.BG за 2023

Статистика на поръчките на евтини летни гуми на supergumi.BG за 2023
Сподели:

Стигаме и до последният сегмент на летните гуми, а именно - бюджетните. Като правило от евтини гуми не може да се очаква кой знае какво, но с напредването на технологиите все повече евтини марки гуми изненадват с представянето си.

Поради тази причина, както споменахме в статията за летни гуми среден клас, евтините, бюджетни гуми взимат все по-голям пазарен дял. Истината е, че причината не е само и единствено в цената. В последните години някои марки демонстрират подобрение в пътното поведение. Хронично слаби страни на евтините летни гуми, основно китайските, остават по-бързото износване (изминаване на по-малко километри преди грайферът да падне под допустимите нива), по-нестабилно поведение при много мокър път (аквапланинг), по-голям процент фабрични дефекти.

С разумно шофиране и нормални климатични условия, повечето марки имат прилично поведение на сух и мокър асфалт. Добър избор са за по-маломощни и градски автомобили, с които не се развиват високи скорости.

 

Класация по марки:

 1. TIGAR/RIKEN/TAURUS/KORMORAN
 2. RADAR
 3. TRACMAX
 4. AUSTONE
 5. GOODRIDE
 6. GRIPMAX
 7. TRIANGLE
 8. LANDSAIL
 9. HIFLY
 10. POWERTRAC
 11. SAILUN
 12. ARIVO

 

Класация по модели:

 1. TIGAR/RIKEN/TAURUS/KORMORAN Ultra High Performance
 2. TRACMAX X Privilo TX-3
 3. AUSTONE SP302
 4. TIGAR/RIKEN/TAURUS/KORMORAN Road Performance
 5. RADAR RPX-800
 6. TRIANGLE TH201
 7. POWERTRAC RACING Pro
 8. RADAR DIMAX R8+
 9. SUNWIDE RS-ONE
 10. TRACMAX X Privilo TX-1
 11. LANDSAIL Sentury Qirin 990
 12. LEAO Nova Force Acro

 

Тази година също няма особени изненади… но само що се отнася до първото място. Сръбските летни гуми от “фамилията” Kormoran - Tigar, Riken, Taurus отново са най-предпочитани от нашите клиенти в бюджетния клас. За тези от вас, които са пропуснали миналогодишната класация само бързо да вметнем, че и четирите марки сръбски гуми са на практика еднакви, имат една и съща моделна гама, но се продават като различни. Прави впечатление, че спрямо миналата година, разликата с летните гуми на второ място не е толкова голяма.

На второто място ROTALLA отстъпва на RADAR, като първите изчезват изцяло от класацията, а вторите се появяват за първи път. TRACMAX се появява в класацията като едно много балансирано предложение на трета позиция. Марките летни гуми за автомобили и джипове AUSTONE, TRIANGLE и HIFLY, които традиционно са харесвани от нашите клиенти намират място в челната десятка.

Класацията по модели отразява в голяма степен тази по марки. Характерно е за по-бюджетните гуми, че нямат много различни модели за всеки сезон, рядко повече от 2 и затова резултатите са по-концентрирани. Безспорният лидер е KORMORAN Ultra High Performance и неговите “близнаци”, както споменахме Tigar, Riken, Taurus.

Тази доминация на сръбските гуми, и то втора поредна година, е напълно разбираема с оглед на това, че почти всички останали марки са китайски и не могат да достигнат качеството на Kormoran. От друга страна цената е съпоставима и резултатът е налице.

Като заключение можем да кажем - дори и бюджетен клас - горещо препоръчваме да се спрете на фабрично нови гуми. С дата на производство, не по-стара от 2 години от момента на закупуване, Вие си гарантирате спокойствие и сигурност на пътя. Гуми с нов ДОТ има в изобилие на supergumi.bg.

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger