Vredestein представи първата всесезонна гума за електромобили

Vredestein представи първата всесезонна гума за електромобили
Сподели:

Ориентацията на производителите на гуми към специализирано производство на гуми за електрически коли е ясна от много време, ние също сме писали доста по въпроса. До момента обаче, модели на водещи марки, които са представени специално за "електричка", са с определен сезон, като основно са летни. Сега, за първи път, Vredestein Quatrac Pro EV са представени като всесезонни гуми за електромобил.

За нас е донякъде изненадващо, че чак сега някой конструира всесезонни гуми за електрически коли, но както се казва: по-добре късно, отколкото никога. На темата: всеизвестни са проблемите на електрическите коли - пробег, маса. Предизвикателството е голямо, защото освен да са икономични, тези гуми трябва да дават прилични резултати от -20 до +40 градуса, на слънце, вода, лед и сняг и за капак, да не се "изтъркат" за 10000 км. Точно такава заявка правят Vredestein и на такава марка с традиции - вярваме им, че са успели.

Както може да се предположи, тези нови гуми са производни на доказан във времето модел: Vredestein Quatrac. Сравнителните тестове и компютърни симулации показват, че Vredestein Quatrac Pro EV има не по-лоши показатели като сцепление и поведение при различни условия, като добавя по-ниски нива на съпротивление при търкаляне. В духа на модерната устойчивост, цялостната концепция за производство на Vredestein Quatrac Pro EV е таква, че за целия живот на гумата да се сведе до минимум въглеродният отпечатък върху атмосферата. Тези всесесонни гуми ще се произваждат в две европейски фабрики - Enschede, Netherlands и е Gyöngyöshalász, Hungary. Който успее да произнесе последното, получава медал :)

Като холандска марка, както повечето такива от Северна Европа, Vredestein се представя традиционно силно при зимните предизикателства - без значение дали става дума за зимни или всесезонни гуми. При Vredestein Quatrac Pro EV няма изключение - гумата е сертифицирана като такава за средни и тежки зимни условия и носи символа със снежинка и три планински върхове на борда си.

Очакваме Vredestein Quatrac Pro EV да се появят декември 2022 или в най-лошия случай - януари 2023

Източник: vredestein.co.uk

Още Новини

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Нов модел от една от най-продаваните ни марки

Гуми за електромобили от Yokohama

Гуми за електромобили от Yokohama

Японската марка за гуми за коли е поредният производител, който анонсира специални предложения за сегментa

 

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Petlas представи своето следващо поколение високоефективни зимни гуми, SnowMaster 2 Sport

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger