Всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022
Сподели:

От година на година продажбите на всесезонни гуми се увеличава, но все още са далеч по-скромни от тези на летните и зимните гуми. Все пак като отделен сегмент ще ги засегнем и в нашата кратка статистическа справка за 2022-ра година. Всесезонните гуми имат своите предимства, но все още витаят притесненията относно това, че няма гума, която да е подходяща за всички условия. Време е да пренебрегнем клишетата и да преминем към класацията на конкретните модели. Според поръчките в нашия сайт премиум моделите всесезонни гуми са подредени така:

 1. MICHELIN CROSSCLIMATE 2
 2. BRIDGESTONE A005 Weather Control EVO
 3. CONTINENTAL ALLSEASONCONTACT
 4. PIRELLI Cinturato All Season+
 5. PIRELLI Cinturato All Season SF2
 6. PIRELLI Scorpion A/T+
 7. GOOD YEAR Vector 4Seasons GEN-3
 8. GOOD YEAR Vector 4Seasons GEN-2

 

Най-популярната всесезонна гума в Supergumi.BG е Michelin CrossClimate 2, но разликите с останалите са пренебрежително малки, затова и по-долу в таблицата с данни за марките ще видите интересни размествания. Традиционно, както и при зимните модели Bridgestone и Continental са в предни позиции. Златната среда се заема от Pirelli, а Good Year са в дъното, въпреки че всесезонния Vector 4Seasons е много добра гума, а ако двете генерации на модела се разглеждат като едно - то мястото им ще е доста по-нагоре. Прави впечатление, че Dunlop няма изявен всесезонен модел и въобще не е в класацията при моделите. Да обърнем внимание на класирането на марките като цяло …

 1. PIRELLI
 2. MICHELIN
 3. GOOD YEAR
 4. BRIDGESTONE
 5. CONTINENTAL
 6. DUNLOP

 

Pirelli рязко изпреварва останалите и отива директно на първо място! И не само това, в нашия сайт моделите на Pirelli са се поръчвали два пъти повече от тези на Michelin. Good Year също се премества няколко позиции напред и потвърждава правилото, че разнообразието от модели и размери увеличава продажбите.

Важно е да споменем отново, че това са нагласите за покупка на нашите клиенти, но вероятно те са релевантни на тези в национален план, тъй като почти всичко, което се предлага на българския пазар може да намерите в Supergumi.BG. Вярваме, че продажбите на всесезонни гуми ще растат като дял през следващите години, защото технологията се усъвършенства, а и в тестовете на гуми на водещи организации и сайтове някои модели всесезонни гуми се представят по-добре от еквивалентни летни или зимни гуми в конкретни изпитания. Климатичните промени и по-меките зими също водят до избор на всесезонен модел.

Надяваме се, че с настоящата статия ще направим избора Ви по-лесен, а и не забравяйте, че Ви чакат и още статии за останалите сегменти - среден и бюджетен клас.

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger