Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg
Сподели:

Започваме статията за гумите за всички сезони от средния клас с едно голямо уточнение: в този сегмент влизат и модели, така наречените AT (All terrain) и MT (Mud terrain) гуми. От една страна те не отразяват вкусовете на хората, които просто използват автомобил в ежедневието. От друга страна производителите ги поставят точно в този сегмент, някои модели са с не толкова изявени “амбиции” за представяне извън асфалта. Като цяло решихме да ги оставим в класацията, като най-справедливо решение.
Припомняме ви, че този клас е за практичните потребители, които искат да получат максимално качество за вложените средства в нови гуми. Разглежданите тук гуми са пресечна точка за практичността - добри гуми, на добра цена - за всички сезони..

Смело можем да заявим, че това е най-продаваният клас в сегмента “всесезонни гуми”.
Тази година продажбите на първенеца в този клас са се увеличили значително - четири пъти повече в сравнение с миналогодишните.
Нека погледнем класирането за 2023г. в среден клас всесезонни гуми.

Производители :

1. KUMHO
2. YOKOHAMA
3. MAXXIS
4. HANKOOK
5. NEXEN
6. VREDESTEIN
7. DEBICA
8. BF GOODRICH
9. KLEBER
10. COOPER

Моделите, които избрахте :

1. KUMHO Solus HA32
2. YOKOHAMA Geolandar A/T (G015)
3. NEXEN N'blue 4Season
4. HANKOOK KINERGY 4S2 H750
5. MAXXIS MT-764
6. VREDESTEIN Quatrac
7. MAXXIS PREMITRA AP3 ALL SEASON
8. DEBICA Navigator 3
9. MAXXIS AT-771
10. BF GOODRICH All Terrain T/A KO2
11. KLEBER QUADRAXER 3

За втора поредна година първо и второ място запазват Kumho и Yokohama.

Независимо, че преди няколко месеца лидерът в тази класация пусна на пазара нова подобрена версия на познатия Solus HA32 с наименованието Solus HA32+, вие избрахте утвърдения по стар модел, и с основание.
Множество тестове от различни фирми са единодушни: това е една от най-добрите всесезонни гуми конструирани някога. Немският еталон ADAC прогнозират 65000 км пробег до достигане на пълният минимум според законодателството, което показва, че надминава дори и лидера като цяло в този сегмент - Michelin CrossClimate 2.

Второто място отново отива при тоталния фаворит при АТ гумите, а именно - Geolandar A/T (G015). Този абсолютно доказан модел показва също голям ръст в продажбите - 3 пъти повече от предходната година.
Миналогодишните оценки за Yokohama бяха комбинация между G015 и предназначения за леки автомобили и кросоувъри BLUEARTH-4S, но тази година изявеният модел е изцяло Geolandar A/T.
Много от вас споделиха положителни коментари в нашия интернет магазин, за което сме ви много благодарни. Така повече хора имат възможност да черпят информация директно от колеги.

Третото място, като модел, но не и като производител, отредихте на Nexen с добре познатият N'blue 4Season. Независимо, че производителят, както при Kumho, есента пусна новия си модел  N'blue 4Season 2 , вие отново се доверихте на изпитаното и доказано качество. Причината, поради която не може да се издигне до трета позиция и като производител е, че MAXXIS присъства в класирането с по-богата гама всесезонни гуми.
Благодарение на изключително конкурентната си цена спрямо други гуми от същата категория, MT-764 се оказва един от най търсените модели за Mud Terrain през 2023 г. и заема пета позиция като модел. 
Две позиции по надолу в класирането се подрежда и PREMITRA AP3 ALL SEASON предназначен за леки автомобили и компактни SUV, след което на 9-то място се позиционира и последният модел от този производител AT-771, предназначена за смесено използване - асфалт/черен път. 

Четвъртото място вие отредихте на HANKOOK и като модел, и като производител.
Сравнение с миналогодишната класация се забелязва минимален ръст в продажбите, но са достатъчни да се изкатери от 7-мо място. И тук смятаме, че цената играе основната роля. В предните статии ви информирахме, че вече голяма част от бранша поставя този производител в графа “премиум”.

По стълбата на успеха са тръгнали и VREDESTEIN. От последна позиция през 2022 г. се изкачват до 6-то място през изминалата вече година. Според нас това се дължи на факта, че не е широко разпространена марка в България и затова е малко недооцена, като качество. Допълнително и по-високата цена (както при HANKOOK) определя средната позиция в класирането.

На последни позиции през 2023-та година вие поставихте DEBICA, BF GOODRICH и KLEBER.
През 2022 г. добре познатата Debica за нашият пазар, отчита само с две продажби повече от миналата година независимо, че цената е по-ниска за сравнение с първенеца Kumho.
За сравнение, Debica по данни изминава почти 2 пъти по малко километри като пробег от корейците, независимо, че цената не е осезаемо по-ниска.

All Terrain T/A KO2 от BF GOODRICH е гума, която е добре позната на всички офроуд фенове с високото си качество. Въпреки това е трудно достъпна за голяма част от потребителите, заради високата си цена. От компанията разполагат и с чисто шосеен вариант на всесезонна гума, която също стъпва на последните стъпала от средният клас.

На последно място и с най-малко успех се нарежда QUADRAXER 3 от KLEBER. Тук също се наблюдава куриозът, че гума от групата Michelin не успява да постигне по-добри резултати.

 

Представихме Ви средният клас всесезони гуми и какво се поръчваше от тях през 2023-та година.

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger