Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година
Сподели:

Въпросът за използването на всесезонни гуми за автомобили и джипове продължава да предизвиква интерес и разисквания сред автомобилните ентусиасти и водачите. Този дебат се фокусира върху въпроса дали тези гуми представляват компромис в сравнение със специализираните зимни и летни гуми, които са оптимизирани за работа в конкретен сезон.

Някои потребители подчертават, че всесезонните гуми не могат да предложат същата степен на сцепление и управление като тези, предназначени специално за зимни или летни условия. Те твърдят, че в зимни условия може да липсва нужната ефективност на сцеплението и управлението, докато през лятото гумите може да се нагряват твърде много и да губят сцепление. Този аргумент се базира на идеята, че специализираните гуми са проектирани с конкретни характеристики, отговарящи на изискванията на сезона.

От друга страна, привържениците на всесезонните гуми изтъкват, че тези гуми предоставят удобство и икономия, тъй като водачите не са задължени да сменят гумите през зимата и лятото. Те подчертават, че всесезонните гуми се износват през цялата година, което води до по-честа смяна, което, от своя страна, позволява на всесезонните гуми да запазят по-добро сцепление и управление във всякакви условия, благодарение на по-мекия каучук, който остава по-пресен и гъвкав.

Обсъждането около избора на гуми продължава да бъде актуално, като водачите са изправени пред решение, което често зависи от техните предпочитания, стил на шофиране и климатични условия в района, където живеят. Така или иначе, въпросът за всесезонните гуми предоставя повод за размисъл и съпоставяне на предимствата и недостатъците в търсене на оптималната сигурност и удовлетворение от шофирането през всеки сезон на годината.

Въпреки всички тези резерви, поръчките на всесезонни гуми бележат ръст всяка година и 2023-та не прави изключение. Въведените преди няколко години от ЕС изисквания, всесезонните гуми да имат задължителен символ за зимна пригодност, както зимните гуми, разсейва притесненията на все повече шофьори за пътното поведение през зимата и те се ориентират точно към този сегмент.

В премиум сегмента - този на най-скъпите и качествени всесезонни гуми за коли и SUV, има най-голям ръст. Има някои размествания спрямо 2022-ра година. Това са резултатите по марки и модели, които по-долу ще анализираме:

 

1. MICHELIN

2. PIRELLI

3. GOOD YEAR

4. BRIDGESTONE

5. CONTINENTAL

6. DUNLOP

 

1. MICHELIN CROSSCLIMATE 2

2. GOOD YEAR Vector 4Seasons GEN-3

3. PIRELLI Cinturato AS SF 2

4. BRIDGESTONE A005 Weather Control EVO

5. CONTINENTAL AllSeasonContact

6. BRIDGESTONE Turanza All Season 6

7. DUNLOP Sport All Season

8. PIRELLI SCORPION AS SF 2 XL

9. MICHELIN CROSSCLIMATE+

10. CONTINENTAL ALLSEASONCONTACT 2 XL

 

MICHELIN не само запазва лидерството си при всесезонните гуми за леки автомобили, но и демонстрира сериозен ръст на поръчките, като тези на MICHELIN CROSSCLIMATE 2 са почти 2 пъти повече от втория модел в класирането, което позволява на MICHELIN да излезе на първо място и при марките. Там PIRELLI отстъпва на второ място спрямо 2022-ра година. На второ място при моделите на най-поръчваните всесезонни гуми висок клас се класира GOOD YEAR Vector 4Seasons GEN-3. Този модел през 2022 беше със символични поръчки. Отдаваме това на факта, че беше по-нов и непознат модел и клиентите подхождаха с резерви към него. Тази година подобрява резултата си почти 3 пъти, което говори, че хората оценяват подобаващо неговите качества. Марката запазва третото място в общата класация.

BRIDGESTONE запазва “златната среда”, както като модели, така и за марката. За нас има лека изненада тук, защото BRIDGESTONE A005 Weather Control EVO са единствените премиум всесезонни гуми с клас на сцепление на мокро “А”. Цената им също е напълно приемлива, спрямо конкурентите от високия клас. Въпреки това BRIDGESTONE A005 Weather Control EVO не може да постигне по-високи продажби.

Друго, което прави впечатление е, че новият CONTINENTAL ALLSEASONCONTACT 2 XL не успява дори да се доближи до прешественика си, който продължава да се произвежда успоредно с по-нови модел и който явно е спечелил симпатиите на шофьорите.

Това беше представянето на всесезонните премиум гуми за 2023-та година на supergumi.bg.

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger