Yokohama обува новата Honda ZR-V

Yokohama обува новата Honda ZR-V
Сподели:

Обяваването на гумите за начално вграждане за новата Honda ZR-V не е никаква изненада. Yokohama работи с японските производители на автомобили от години. Honda ZR-V всъщност не е толкова нова - в момента се продава в Япония и Китай, а също и в САЩ по моделното име "HR-V". Новото означение е предназначено за Европа, като са направени само някои малки дизайнерски промени.

Въпреки, че този автомобил е предназначен за ежедневна употреба, не разполага с особена мощност, все пак е важно с какви зимни и летни гуми ще бъде обовудван. За него, като оригинално вграждане, са предназначени гуми Yokohama ADVAN dB V552 в два размера: 215/60R17 96H и 225/55R18 98H. Основният акцент в прес-релийза на тези гуми е, че те са изключително тихи. Предполагаме, че точно това е и причината за означението "dB" в името.

Без да искаме да разсърдим феновете на японеските автомобили, трябва да кажем, че като цяло японските марки коли, макар и с пословично качество, не се славят с най-високите нива на шумоизолация. В последните години това се променя към по-добро. В този смисъл не е без значение именно този параметър на гумите, били те летни, зимни или всесезонни.

Също така Yokohama ADVAN dB V552 предлага много високи нива на странично натоварване, устойчивост в завои. Нивата на съпротивлението при търкаляне също са над средното, което има пряка зависимост с разхода на гориво.

Източник: yokohama.eu

Още Новини

Yokohama обува новата Honda ZR-V

Yokohama обува новата Honda ZR-V

Изцяло японска колаборация

Hankook предоставя гуми за Škoda Enyaq iV

Hankook предоставя гуми за Škoda Enyaq iV

Поредният специален модел за електрически SUV

NOKIAN Tyres с нов завод за гуми в Румъния

NOKIAN Tyres с нов завод за гуми в Румъния

Финландската компания заяви, че ще инвестира около 650 милиона евро в нови производствени мощности за гуми в северната ни съседка.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger