Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg
Сподели:

Първенецът от 2022-ра е детрониран! Сръбските гуми са на първо място като конкретен модел (единственият зимен, който имат), но не и като марка. Вероятно се досетихте, че става дума за Корморан и производните им Tigar/Taurus/Riken. За 2023-та година най-много поръчки на евтини зимни гуми на supergumi.bg имат представителите на Поднебесната империя - марката ARIVO. Тези бюджетни зимни гуми за коли и джипове се появиха на пазара в България преди 3 години и всяка година делът им се увеличава. Разполагат с 2 модела за зимния сезон, което е добър “атестат” в сегмента, където малко марки могат да се похвалят с повече от един модел зимни, летни и всесезонни гуми.

 

Ще видите по-надолу самата статистика по марки и модели, но истината е, че голям процент от тази подредба се дължи на цената. Това е класация на базата на това кои гуми са най-евтини, като останалите критерии не е са от особено значение. Случаят с ARIVO е малко по-различен, защото ние можем да добавим още един положителен параметър - гумите от тази марка имат сравнително по-малко фабрични дефекти (основно кривини) спрямо средното в сегмента. За съжаление, това е признак на качество при китайските гуми - при средния и висок клас е по-скоро изключение да има крива или дефектна гума и там този въпрос изобщо не го коментираме.

 

Следват класиранията по марки и модели и нашият анализ на резултатите:

 

1. ARIVO

2. KORMORAN/Tigar/Taurus/Riken

3. TRIANGLE

4. PETLAS

5. WINDFORCE

6. ROTALLA

7. SAILUN

8. LINGLONG

9. AUSTONE

10. DYNAMO

11. ROADMARCH

12. GRIPMAX

13. GOOD RIDE

14. ROADX

 

 

1. KORMORAN/Tigar/Taurus/Riken Snow

2. TRIANGLE TW401

3. ARIVO Winmaster ProX ARW 3

4. ARIVO Winmaster ARW 2

5. WINDFORCE SNOWBLAZER

6. SAILUN ICE BLAZER Alpine EVO 1

7. ROTALLA SETULA W RACE S130

8. PETLAS SNOWMASTER 2

9. LINGLONG Green Max Winter HP

10. PETLAS SNOWMASTER 2 SPORT

11. TRIANGLE PL02

12. AUSTONE SP 901

 

Както отбелязахме, Ариво се “изстрелва” от долната част на класацията за 2022 - в челото за 2023-та. Същото важи и за марката TRIANGLE - съответно второ и трето място по модели и марки. Това е мястото да отбележим, че моделът TRIANGLE TW401 е един от малкото модели китайски зимни гуми за автомобили и джипове, който получи много добри отзиви от специализираната преса в Европа.

Традиционно добро представяне и за комшиите от двете страни, а именно Сърбия и Турция. Турските зимни гуми PETLAS са на четвърто място при марките. Според нас причината за това е по-високата цена спрямо китайските, защото както стана дума - това е “битката на цените”.

Много е важно да отбележим, че гуми от ниския клас (без значение зимни, летни или всесезонни) много рядко попадат в тестове и изпитания на проверяващи и сертифициращи организации. Не се наемаме да коментираме причините за това, но смятаме, че предвид големия им пазарен дял, това трябва да се промени. В момента, като изключим цената - единствената представа, която можем да придобием за качествата на евтините гуми е личният опит и “съседът каза”.

Въпреки липсата на подобна информация, в момента поръчките на supergumi.bg показват, че бюджетните зимни гуми са с най-висок пазарен дял от всички сегменти за 2023, като изпреварват премиум групата почти четири пъти!

Правилната преценка е резултат от съобразяването на много фактори - какво предпочитат и купуват колегите шофьори е един от тях. Представихме Ви класацията на най-поръчваните евтини зимни гуми за 2023 на supergumi.bg.

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger