Зимни гуми бюджетен клас - статистика на supergumi.bg за 2022

Зимни гуми бюджетен клас - статистика на supergumi.bg за 2022
Сподели:

Евтино и качествено - има ли такова положение при гумите. На базата на нашите поръчки за 2022 и на обратната връзка от клиенти ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос.

Първото нещо, за което се сещаме, като стане дума за евтини зимни гуми, това е държавата на производство - Китай. Това действително е така - както ще видите по-долу в подреждането, китайски зимни гуми преобладават като марки, но далеч не са първият избор на потребителите. Ето класацията по марки:

 1. KORMORAN / TIGAR / RIKEN
 2. PETLAS
 3. SAILUN
 4. WINDFORCE
 5. TRACMAX
 6. ROADMARCH
 7. GRIPMAX
 8. ARIVO

 

На първо място са съседите от Сърбия с техните марки KORMORAN, TIGAR и RIKEN. Неслучайно сме ги обединили в едно - това са на практика са еднакви гуми, които излизат на пазара под различна марка. Елементарен маркетингов ход, който обаче, поне според нашата статистика, има “унищожителен” ефект спрямо конуренцията - без да издаваме конкретни числа, ще кажем, че сръбските гуми изпреварват с двоен резултат всички останали, взети заедно. Казано откровено - това не е случайно. Макар и позиционирани в бюджетния клас като цена, гумите имат много добри характеристики, хората ги познават и като цяло са много добър избор спрямо други на сходна цена.

На второ място по поръчки, отново изпреварвайки китайските марки, се нареждат другите ни комшии - Турция. Зимни гуми PETLAS набират все по-голяма популярност на нашия пазар, благодарение основно на своята издръжливост на износване и много приемлива цена. Според различни източници, голяма част от продукцията на PETLAS се използва в армията, което е допълнителен атестат за качествата на тези гуми.

Едва на трето място се появяват първите китайски гуми, но за сметка на това изпълват класирането до край. Ето статистика за някои конкретни модели, които се отличават с по-засилен интерес:

 1. KORMORAN / RIKEN Snow
 2. PETLAS Snow Master W651
 3. TIGAR WINTER
 4. SAILUN ICE BLAZER Alpine EVO 1
 5. AUSTONE SP 901
 6. WINDFORCE SNOWBLAZER
 7. ARIVO Winmaster ProX ARW 3
 8. ROADMARCH WINTERXPRO 888
 9. PETLAS EXPLERO W671 SUV
 10. ROTALLA SETULA W RACE S130
 11. TRACMAX XPRIVILO S130

 

На челно място при китайските гуми се намира SAILUN, което също е закономерно - това е една от най-старите фабрики за гумени изделия в Китай, която от 40-те започва да произвежда гуми за армията и след това - граждански.

Като цяло представянето на китайските гуми се подобрява с всеки изминал сезон. Определено имат някои слабости по отношение основно на износването, както и проблеми с баланса на някои по-големи цолажи - над 19 цола, но в обобщение резултатите са добри. Самото подреждане по марки и модели, според нас, съвсем точно показва качествата на зимните гуми бюджетен клас.

В този контекст, бихме могли да ви дадем един конкретен съвет: дори и за момента да сте с ограничен бюджет, купете си нови гуми, макар и по-нисък клас, отколкото каквито и да било втора употреба. Не се знае как са експлоатирани и съхранявани и всъщност дали характеристиките им към момента са такива, каквито са били като нови.

За съжаление бюджетните гуми като цяло и в частност китайските, рядко попадат в класациите на различните тестващи организации, така, че можем да съдим за качествата им по обратната връзка от клиенти. Няма да крием, че оплакванията са повече, спрямо средния клас, но това е напълно резонно.

Това беше представянето на зимни бюджетни гуми на supergumi.bg за 2022 от гледна точка на Вашите поръчки. Нашата статистика не спира до тук. Очаквайте статиите за най-продаваните гуми за всички сезони!

Още Новини

Yokohama представи Geolandar A/T4

Yokohama представи Geolandar A/T4

Подобрена устойчевост както на мокро, така и извън пътя (OFF-Road)

Bridgestone представи новата всесезонна гума Turanza 6

Bridgestone представи новата всесезонна гума Turanza 6

Първокласна производителност, удобство и безопасност – дори при непредвидими условия.

Всесезонни гуми бюджетен клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми бюджетен клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Азия (основно Китай) - властелинът на бюджетният сегмент.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger