Зимни гуми среден клас - какво поръчвахте на supergumi.bg през 2023-та

Зимни гуми среден клас - какво поръчвахте на supergumi.bg през 2023-та
Сподели:

Докато анализирахме резултатите от поръчките на зимни гуми от средния и най-масов сегмент, осъзнахме, че това ще бъде едновременно най-лесната и най-трудната статия от поредицата. От една страна, заглавието би могло спокойно да бъде “Корейски зимни гуми - поръчки за 2023-та на supergumi.bg”. От друга - заслужава да бъде обърнато внимание на факта, че картинката не се различава особено от миналата година, когато корейските марки гуми за зимата отново бяха окупирали челните позиции.

 

Ето резултатите:

По марки:

1. KUMHO
2. NEXEN
3. HANKOOK
4. NOKIAN
5. VREDESTEIN
6. DEBICA
7. TOYO
8. COOPER
9. YOKOHAMA
10. FALKEN
11. BARUM
12. KLEBER
13. BF GOODRICH

По модели:

1. KUMHO WINTERCRAFT WP52
2. NEXEN Winguard Sport 2
3. NEXEN Winguard Snow G WH2
4. KUMHO WINTERCRAFT WP51
5. HANKOOK Winter i*cept evo3 W330
6. HANKOOK Winter i*cept RS3 W462
7. KUMHO WINTERCRAFT WS71
8. COOPER WEATHERMASTER WSC
9. DEBICA Frigo 2
10. HANKOOK Winter i*cept evo2 W320

Очевидното няма как да бъде скрито - ако се хвърли само бегъл поглед на класирането по модели зимни гуми за коли, се вижда, че в челната 10-ка има само 2 модела, които не са на корейски производител и то на последните места.

Да анализираме - защо се случва така в един толкова конкурентен клас зимни гуми за автомобили и СУВ, като средния. Първо да обърнем внимание на марката HANKOOK, която тази година отстъпва второто място, но това е чисто условно. Маркетинговите стратегии на HANKOOK са много последователни - от години успяват да настъпват в една много престижна ниша, а именно - гумите за първоначално вграждане за нови автомобили в завода. Дори нещо повече - целят се в скъпи и ексклузивни спортни автомобили. Това е далеч от идеята да продадат някоя и друга гума повече - излизането на пазара на такива “пърформанс” автомобили винаги е съпроводено с отразяване поне в специализираните медии. Отделно многото конски сили искат много добри гуми, които да ги държат на пътя - това е атестация за чисто техническите достойнства на гумите.

Цялата тази политика на HANKOOK води до едно - без значение  дали става дума за летни, всесезонни или зимни гуми за автомобили и джипове - много специалисти и автомобилни медии вече поставят HANKOOK в премиум сегмента. За момента ние се въздържаме от това, най-вече въз основа на тестовете на големите изпитващи организации, като ADAC.

Да обърнем внимание на победителя - KUMHO. Според нас тези корейски зимни гуми най-пълно съчетават в себе си понятието “среден клас гуми” - много добри показатели като сцепление, издръжливост и общо пътно поведение, на все още много много приемлива цена. Марката е част от конгломерата DoubleStar и съчетава в себе си два фактора - технологична независимост и голям производствен ресурс. Марката присъства с 3 модела в класацията на supergumi.bg

Nexen излиза на второ място тази година в сегмента зимни гуми среден клас и твърдо в каталога на препоръчаните от нас. Подобно на останалите корейски марки, предлагат много добро качество на много добра цена, колкото и да звучи като клише. Смятаме, че основен фактор за този подем е откритата преди 3-4 години фабрика на Нексен в Чехия, която разсейва страховете от некачествени гуми, които се произвеждат извън Европа.

Да обърнем малко внимание на зимните гуми, които макар и плахо, нарушават корейската хегемония в средния сегмент. COOPER са по-известни със своите AT гуми, но като цяло имат добро представяне и в зимния сегмент. DEBICA са известна марка в България и в исторически план. Зимните и всесезонни гуми се радват на интерес основно заради цената си и своята износоустойчивост.

Останалата част от класирането по марки илюстрира настроенията на пазара на зимни гуми - по-нишови и по малко на брой модели, малко по-вискоки цени. Въпреки сътресенията след затварянето на фабриката в Русия, NOKIAN е подгласник на корейските гуми. След средата на таблицата прави впечатление, слабото представяне на KLEBER - поръчките са приблизително два пъти по-малко от миналата 2022-ра година. Това е изненада, защото гумите KLEBER са популярни, с добро качество са и фактът, че са част от групата Мишлен, е много добра препоръка. Вероятно малко по-високата цена влияе на потребителите в този толкова конкурентен сегмент.

За нас беше удоволствие да Ви запознаем с най-поръчваните зимни гуми от средния клас на supergumi.bg за 2023.

 

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger