Зимни гуми висок клас за автомобили и джипове - поръчки на supergumi.bg за 2023

Зимни гуми висок клас за автомобили и джипове - поръчки на supergumi.bg за 2023
Сподели:

Започваме “зимния сезон” на гумите за коли и SUV с премиум сегмента - най-скъпите, но и най-качествени гуми! Спорът за това дали си заслужава да се плащат толкова пари за зимни гуми, дали като най-скъпи действително са най-качествени и с най-добро пътно поведение, е много стар. Дали всичко е маркетинг и всякакви гуми биха свършили работа през зимата. Оставяме тези теми за автомобилните форуми. Ние се доверяваме на тестовете на големите организации като ADAC, но най-вече - на предпочитанията на нашите клиенти - кои гуми от премиум сегмента са поръчвани най-много на supergumi.bg през 2023-та.

От друга страна този сегмент е най-труден за анализ. За разлика от средните и по-бюджетни гуми, където може да има явен фаворит - тук не е така. Когато говорим за премиум зимни автомобилни гуми - практически няма какво да объркаме. Новите тенденции се задават от тях и после останалите взаимстват. Резултат са от най-задълбочена развойна дейност, използват се най-качествените материали и не на последно място - качественият контрол е най-висок. Всички тези компоненти са свързани с разходи - от тук идва и значително по-високата цена.

Като изключим експлоатационните характеристики на зимните гуми за леки коли (сцепление, издържливост), които в редица случаи могат да бъдат условни, в зависимост от автомобила, пътните условия, стила на шофиране и други, има един параметър, който се знае предварително и може да предразположи избора на клиента, а именно: гумите премиум клас имат най-малък процент фабрични дефекти. Поради тази причина, каквато и зимна гума да изберете от сегмента - шансът да има проблеми още при първоначалния монтаж е минимален.

Въпреки това, на базата основно на опита, шофьорите избират конкретни марки и модели зимни гуми в рамките на класа. Нека се запознаем какъв беше изборът за 2023 година по марки:

 

1. BRIDGESTONE
2. PIRELLI
3. CONTINENTAL
4. MICHELIN
5. GOOD YEAR
6. DUNLOP

… и по модели:

1. BRIDGESTONE Blizzak LM-005
2. CONTINENTAL Winter Contact TS 870
3. PIRELLI SCORPION WINTER
4. DUNLOP Winter Sport 5
5. MICHELIN Alpin 6
6. PIRELLI Winter Sottozero 3
7. PIRELLI Cinturato Winter 2

Какво се натрапва от пръв поглед от тази статистика на поръчки на гуми за зимата от премиум класа за 2023: вездесъщия Blizzak LM-005 за втора поредна година изстрелва BRIDGESTONE на първо място при моделите и при марките. BRIDGESTONE няма друг модел челната осмица, което е много показателно колко добре е приет и се представя Blizzak LM-005 - истинска зимна гума за автомобил или джип, на която може да се разчита. На второ място по марки е PIRELLI, която демонстрира забележителен прогрес от пето място през 2022. Причините според нас са 2:

  • Както е видно от класирането по модели, PIRELLI разполага с цели 3 модела - разнообразието винаги води до повече интерес
  • Прави ни впечатление, че цените на PIRELLI се увеличаваха с по-умерени темпове през последните, силно инфлационни години. Като цяло тези зимни гуми останаха относително по-евтини в премиум класа

CONTINENTAL Winter Contact TS 870 е втората най-продавана гума за зимата като модел. Тя дава на марката трето място. Останалите марки зимни гуми от премиум класа са с обичайното, както и предни години, представяне с минимални разлики.

Това беше статистиката за поръчките на зимни гуми за леки коли и джипове на supergumi.bg за 2023-та година. Надяваме се, че сме били полезни и в помощ за Вашият бъдещ избор.

 

Още Новини

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

Всесезонни гуми среден клас - поръчки за 2023-та година supergumi.bg

"Златната среда" при всесеознните гуми - вижте какво се случи през 2023-та на supergumi.bg

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Всесезонни гуми висок клас - история на поръчките на supergumi.bg за 2023-та година

Разгледайте най-продаваните всесезонни гуми на supergumi.bg за 2023 г.

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Зимни бюджетни гуми - какви са тенденциите на пазара според поръчките на supergumi.bg

Сегментът на бюджетните гуми е винаги много интересен. Конкуренцията е висока и предложенията са много. Какво предпочитаха клиентите за евтини зимни гуми за 2023 може да прочетете в тази статия.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger