Алпийски символ - задължителна маркировка за зимните гуми

Алпийски символ - задължителна маркировка за зимните гуми
Сподели:

Най-вероятно много от вас вече са виждали този символ върху страната на гумата - тривърхата планина със снежинка (3 peak mountain snow flake - 3PMSF). В продължение на години основното обозначение на зимните гуми беше M+S (M.S, M&S), съкратено от Mud + Snow (Кал + Сняг). Зад него реално не стоят гаранции за качеството на продукта, въпреки че е масово използван от производителите. Символът, за който ние ще ви разкажем малко повече в тази статия всъщност не е нов, а е въведен още през 2012 година. 

Защо тогава едва сега насочваме вниманието ви към него? Защото от 1 Януари 2018 година всички нови зимни гуми трябва да бъдат обозначени с така наречения "Alpine" символ.  За разлика от М+S, той служи като сертификат, показващ че гумата е годна за каране през зимата. Има определени критерии, които моделът трябва да покрие, преди да бъде маркиран с него като например поне 7% по-добра успеваемост при спиране на сняг. Качеството на продукта се изпитва при тежки зимни условия от ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation). 

Специалистите съветват докато търсите гуми за студения сезон да обръщате внимание не само на добрите отзиви за модела, а и за наличието на такава маркировка.

Още Полезна информация

Супер ръководство за избор на най-добрите гуми за твоя автомобил!

Супер ръководство за избор на най-добрите гуми за твоя автомобил!

Тук ще откриете най-обширният ни супер пътеводител за избор на нови гуми. Как да изберете най-добрите гуми спрямо вашият автомобил, стил на шофиране и бюджет!

Какво означава treadwear в маркировката на гумите

Какво означава treadwear в маркировката на гумите

Treadwear е една от важните характеристики на гумите, която трябва да бъде взета предвид при избора на нови гуми за автомобила. Тя показва каква е износваемостта на гумите и колко много могат да издържат, преди да трябва да бъдат заменени.

Гуми и джанти на изплащане

Гуми и джанти на изплащане

Купи онлайн гуми и джанти на изплащане с UniCredit и TBI без никакви първоначални разходи!

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger