Как да изберем нови гуми? - Препоръки от SuperGumi.bg!

Как да изберем нови гуми? - Препоръки от SuperGumi.bg!
Сподели:

Ще се опитаме да дадем отговори на някои въпроси, които са стари колкото света и са били разисквани в хиляди теми по автомобилните форуми. В нашия бранш витаят някои митове около избора на нови гуми, които не веднъж са давали повод за дилеми у нашите клиенти. Постарали сме се да дадем обективен отговор на всеки от тях.

Нови бюджетни гуми или премиум втора употреба?

Като основен елемент от безопасността, с избора на гуми трябва да се подхожда много внимателно. Действително нова, но некачествено произведена гума може да бъде опасна. Истината е, че в 90% от случаите става дума за по-чести фабрични дефекти, които се установяват още при монтажа. В останалите случаи говорим за рязка промяна на експлоатационните характеристики по време на движение, като скъсване на конци, “балони” и подобни.

Разликата между премиум марките и бюджетните такива е в това, че при първите шансът тези неща да се случат е далеч по-малък. Това се дължи на по-добрия качествен контрол, който също е разход за производителя и допринася за по-високата цена. Това обаче не означава, че с “маркова” гума съществува някаква гаранция, че няма да имате проблеми. Имате само гаранция от нас, че ако при монтажа се появят проблеми, гумата ще бъде подменена.

При гумите втора употреба практически няма значение дали са бюджетни или премуим, а по-скоро начина по който са експлоатирани и съхранявани. Дори и да не са много стари, ако са карани в не предназначения за тях сезон, ако са стояли дълго време на слънце (и са се “изпекли”, както казва жаргона), ако са били подложени дълго време на мухъл и влага, то гумите губят своите характеристики. Именно поради тази причина, че не знаете какво е правил предния собственик (или няколко такива), не доверявайте живота си на случайността.

Има ли разлика “китайски” до “китайски” гуми?

За съжаление с годините на некачествените продукти, включително гуми, нарицателно стана да ги наричаме “китайски”. Разбира се, това не е без основание, но нещата вече не са както преди. От дуга страна отговорните доставчици търговци, към които нескромно се причисляваме и ние, взимат мерки да предлагат качествени гуми. Какво правим ние: подбираме марки, дори и от Китай, които са доказано добри. От опита имаме обратна връзка от клиенти и на базата на техния опит оптимизираме максимално гамата от марки.

Основно работим с доставчици от Германия и Холандия - държави, където качественият контрол е еталон за всички останали в ЕС. На тези места клиентите са платежоспособни и срещу това изискват качество. Гумите се намират в складове, в които се съхраняват правилно. От тези складове се дистрибутира в цяла Европа. Така актуалната напоследък тема за двойния стандарт между Източна и Западна Европа по отношение на качеството на продуктите НЕ ВАЖИ между нас и нашите партньори от Германия и Холандия - получаваме това, което получават и германците.

Нашата препоръка:
Като цяло изборът е на всеки човек, но нашият съвет е да се ориентирате към по-бюджетен клас, но НОВИ гуми. Също така, ако държите на определена марка, разгледайте предложенията на гуми с по-стар ДОТ (около година, две) спрямо актуалните партиди - към днешна дата 2016, 2017 година. Когато гумите са съхранявани правилно, един такъв срок не влошава особено експлоатационните характеристики. Особено ако имате пробег над 25 000 км/година, то Вие ще достигнете момента на крайно износване далеч преди времето, след което качествата на каучука и гумата като цяло ще се влошат от възрастта. Прегледайте и нашите промоции на гуми, а ако се ровите чрез нашата търсачка, обръщайте внимание на продуктите в червен цвят - добра оферта са!

Най-добри пожелания от SuperGumi.bg!

Още Полезна информация

Гуми и джанти на изплащане

Гуми и джанти на изплащане

Купи онлайн гуми и джанти на изплащане с UniCredit и TBI без никакви първоначални разходи!

Как да комбинираме правилно гуми и джанти

Как да комбинираме правилно гуми и джанти

Вижте препоръчителните размери в широчина на гуми спрямо ширината на джантите, с които разполагате.

Как да изберем правилните гуми за електромобил

Как да изберем правилните гуми за електромобил

Електромобилите, със своите особености изискват по-специален вид гуми. Ето няколко съвета от независимата организация tyresafe.org

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger