ADAC тест летни гуми 2022 - какво да очакваме

ADAC тест летни гуми 2022 - какво да очакваме
Сподели:

Както всяка година, когато наближи февруари, автомобилната общност "наостря" уши кога немската организация ADAC ще обяви резултатите от своите тестове на летни гуми за 2022 година. Има много класации, има много организации и клубове, които тестват летни, зимни и всесезонни гуми, но АДАК си остава най-престижната и доверена класация. Предстоящият тест за гуми 2022 не прави изключение.

Бърз поглед в последните 2 години показва своеобразна хегемония на Continental и Brigestone. Te домининират при различните размери, като заедно с останалите производители на гуми за автомобили и джипове, които поставяме в премиум сегмента - Michelin, Pirelli, Good year и Dunlop - в общия случай са на челни места в класацията. Тази година, 2022, не очакваме особени изненади от отсъствие на тези марки, а по-скоро разместване на позициите. Лидерите от 2018-19 година - Michelin и Dunlop би трябвало да са работили здраво, за възвъщане на позициите. От друга страна, да не забравяме, че който е на върха, иска да остане там - през есента на 2021 година беше представен новият Continental SportContact 7, с множество добри атестации и нескрити амбиции. Искрено се надяваме тест ADAC 2022 за летни гуми за автомобили да включва именно този модел.

От друга страна, приятните изненади от по-бюджетните марки, които имахме през последната година - Falken и Semperit, показват, че доброто не винаги е задължително най-скъпо. Очакваме и през 2022 година на летният си тест ADAC да подложи на изпитание модели на по-скромни производители. Не крием своите "симпатии" към корейските марки гуми за коли Nexen, Hankook и Kumho, които също са с устойчиво добро представяне през годините и предвид добрата цена, на която предоставят своето качество - да покажат добри резултати на теста на ADAC за 2022 година за летни гуми.

Също така смятаме, че е крайно време в тестовете за гуми да бъдат включени и електромобили. Електрическите коли, със своята различна маса и динамика, поставят гумите под съвсем различно натоварване. Това е и причината вече да започнат разработки на гуми, специално предназаначение за електромобили. Съвсем резонно би било през 2022 година, ADAC в своя тест на летни гуми да включи и този сегмент.

Очаквайте на първо supergumi.bg резултатите от АДАК тест 2022, веднага щом станат известни!

Източник: ADAC.de

Още Тестове на гуми

Тест на зимни гуми 205/60 R16 - ADAC 2023

Тест на зимни гуми 205/60 R16 - ADAC 2023

Ето какво отчете "институцията" в тестовете на гуми ADAC (Немският клуб на автомобилистите) относно представянето на 16 модела зимни гуми предлагани за зимния сезон 2023-та година. Вижте резултатите от тестовете на зимни гуми в размер 205/60 R16 на водещи и бюджетни марки.

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Представяме ви тестовете на зимни гуми с размер 225/45 R17

ADAC ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ 2023 - Юбилейно издание

ADAC ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ 2023 - Юбилейно издание

ADAC празнуват 50 годишнината си с тестването на 50 от най-разпространените марки/модели летни гуми в размер 205/55/R16

Ето как започна всичко...

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger