Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung
Сподели:

Буквално преди дни бял свят видя тестът за зимни гуми на популярното немско автомобилно издание Autozeitung. Обхванати са модели от един от най-популярните размери в момента - 225/45 R17. Така нареченият "голфов" размер от послените поколения на култовия хечбек. Тези зимни гуми са основните предложения на компаниите в среден и висок клас за 2022 година, като ще запазят тази си роля и за предстоящият сезон 2023-та

Въпреки, че е по-малко популярен от "институцията" - тест на зимни гуми на ADAC 2023, тестът на Autozeitung въобще не е за пренебрегване, защото е много професионален и прецизен. Да започваме...

Времето се променя, и с него и изискванията към гумите на автомобилите през зимата. Вече сме свидетели на тенденция, при която снегът става все по-рядък гост по шосето през зимните месеци. Това обаче не означава, че зимните гуми стават излишни. Всъщност, всеки трябва да вземе предвид местоположението си и условията на пътя, преди да вземе решение за подходящите гуми.
Преди години, когато студът държеше повечето места под нулата и снегът валеше седмици наред, предпазителни мерки за справяне със зимния климат бяха задължителни. Превозните средства за разчистване бяха неотменна част от градския пейзаж. Но сега ситуацията се е променила. Това, че дори когато снегът не е толкова обилен, все още има редица причини да се инвестира в подходящи зимни гуми.
Всяко местоположение има своите специфични изисквания. Затова, въпреки че на първо четене може да изглежда, че зимните гуми са необходими само в сняг и лед, те предоставят и други предимства. Зимните гуми се справят добре не само на заснежени и заледени пътища, но и на мокри пътища, въпреки ниските температури.

  • На първо място в теста за зимини гуми на Autozeitung е Continental Winter Contact TS 870. Това не е особена изненада, предвид традициите на марката и качествата на предшествениците. WinterContact TS 870 на Conti е изключително предвидим на всякакви повърхности, много безопасен и следователно категоричен победител в този тест за зимни гуми.
  • Следва Bridgestone Blizzak LM005 - прилепва изключително добре към мокри и сухи пътища. Bridgestone Blizzak LM005 има само някои затруднения при сцепление на сняг, това далч не омаловажава качеството на пакета като цяло.
  • Трето място - Michelin Alpine 6. Добро сцепление на всякакви повърхности: Michelin Alpin 6 предлага много добра безопасност при шофиране и затова е силно препоръчителен.
  • Четвърто място Nokian WR Snowproof P. Добра зимна гума на сняг и сух асфалт, притежава оптимална ефективност, но на мокро, Nokian WR Snowproof P има видими слабости.
  • Пето място - Vredestein Wintrac Pro. Като цяло според тест 2023, тези зимни гуми представят балансирани и добри над средното нива по всички показатели, но пак по всички отстъпват от гумите в челните места.
  • Шесто място - Fulda Kristall Control HP2. Много силно представяне на сняг, но Fulda Kristall Control HP2 има значителни недостатъци на мокро. Дълъг спирачен път на сух асфалт.
  • Седмо място - Pirelli Cinturato Winter 2. Откровено казано изненда, и то неприятна, от една от топ марките. Pirelli Cinturato Winter 2 не дава достатъчно сцепление като цяло, особено в снега.
  • Осмо място - Giti Winter W2. Това е последната гума от теста, най-евтината. Последното място не е учудващо, предвид конкуренцията. Като цяло Giti Winter W2 се справя добре на сняг, докато на сухо и на мокро има определени недостатъци.

Чакаме с нетърпение да се появят резултатите от ADAC тест зимни гуми 2023, което обикновено се случва след средата на месец септември, за да разберем в каква степен има съвпадение с това изследване. Както обикновено, ще Ви информираме своевременно.

Източник: autozeitung.de

Още Тестове на гуми

Тест на зимни гуми 205/60 R16 - ADAC 2023

Тест на зимни гуми 205/60 R16 - ADAC 2023

Ето какво отчете "институцията" в тестовете на гуми ADAC (Немският клуб на автомобилистите) относно представянето на 16 модела зимни гуми предлагани за зимния сезон 2023-та година. Вижте резултатите от тестовете на зимни гуми в размер 205/60 R16 на водещи и бюджетни марки.

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Представяме ви тестовете на зимни гуми с размер 225/45 R17

ADAC ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ 2023 - Юбилейно издание

ADAC ТЕСТ ЛЕТНИ ГУМИ 2023 - Юбилейно издание

ADAC празнуват 50 годишнината си с тестването на 50 от най-разпространените марки/модели летни гуми в размер 205/55/R16

Ето как започна всичко...

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger