SuperGumi е онлайн-магазин предлагащ огромен асортимент от зимни гуми! Намерете Вашите нови зимни гуми чрез нашата търсачка! Continental, Nokian, Michelin, Bridgestone са само част от марките, които ще намерите тук. Изберете между премиум, среден клас и бюджетни/китайски модели зимни гуми за леки автомобили, за 4x4 и лекотоварни, при това на добри цени.

Избрани модели Зимни Гуми

Scorpion Winter
Pilot Alpin 5 SUV
WinterContact TS 870 P
Pilot Alpin 5
Winter Sport 5
WinterContact TS 860 S
Polaris 5

BARUM Polaris 5

BARUM

Зимни

Ultra Grip Performance +
Speed-Grip 5
Wintrac Pro
Alpin 6

MICHELIN Alpin 6

MICHELIN

Зимни

Blizzak LM-005

Факторът, които никой от нас не желае да пренебрегва докато е на пътя е безопасността. Най-основна роля за стабилното поведение на колата в пътя играят гумите. Особено през студените сезони в периода от октомври до април всеки знае, че най-разумната опция за автомобила са зимните гуми.

Спецификата им идва от това, че каучуковата смес, от която са направени е специално проектирана да издържа при понижените температури без да губи от своята еластичност. Ниските градуси и честите заснежавяния са доста рискови фактори за всяка машина. Дизайнът, множеството ламели и грайферите на зимните гуми гарантират и много по-добро сцепление на автомобила и по-къс спирачен път. За удобството на тези от вас, които искат да сменят размера на гумите за новия сезон сме подготвили "Калкулатор за гуми", чрез който можете да проверите съвместимостта на желания модел с вашата кола.

Зимни гуми с най-ниски цени - размери

13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

Зимни гуми - въпроси и отговори

Задължителни ли са през зимата?

В България закона и правилника за движение по пътищата не задължават водачите да ползват зимни гуми през зимата. Изискването е гумите да имат мининум 4 мм дълбочина на грайфера за да се движат по пътищата. Все пак, ако пътувате в чужбина - проверете изискванията на тамошното законодателство относно зимните гуми.

По-сигурно ли е да шофирам със зимни гуми?

При ниски температури зимните гуми се представят в пъти по-добре от летните. Най-важното - спирачният път при повечето тестове се различава с метри, което може да е разликата между сигурно спиране и причиняване на ПТП.

По шумни ли са зимните гуми?

Да. В над 90% от случаите зимните гуми са по-шумни от летните. Това се дължи на по-едрия грайфер, както и в повечето случаи - по-напречната му ориентация спрямо пътното платно.

Автомобилът ми е 4х4. Имам ли нужда от зимни гуми?

Да. Не забравяйте, че въпреки че 4х4 автомобилите имат по-добро поведение на пътя при потегляне, движение в сняг и движение в завои, те спират еднакво с останалите автомобили. Едно от най-важните неща при шофиране е възможността да спрете с автомобила при нужда, особено в екстремна ситуация.

Повишават ли разхода на гориво зимните гуми?

Повишението на разхода базирано на гумите е по-незначителен фактор. По-важни фактори са стила на шофиране, качеството на горивото, изправността на автомобила и скоростта. Заложете на сигурността пред разхода на гориво, дори и да усещате, че той е по-голям при зимните ви гуми.

Трябва зимните гуми да са с голям грайфер?

Това по-скоро е мит. Основната разлика между зимни и летни гуми е сместта на материала и структурата, и чак след това големината грайфера. Дори и зимни гуми с по-ситен грайфер могат да се представят по-добре от такива с по-едър.

Какъв ДОТ трябва да са?

Наложеното мнение, че зимните гуми трябва да са възможно най-прясно произведени на всяка цена може да затрудни избора Ви. Нашият съвет е да купувате зимни гуми произведени не-повече от 24 месеца от датата на закупуване. Ако гумите са съхранявани правилно, те няма да са изгубили своите характеристике ни най-малко.

Избрани марки гуми

Предлагаме над 150 марки гуми. Избери бюджетен, среден или премиум клас гуми!
Виж препоръчаните от нас марки с отлично съотношение цена-качество.

Новини Зимни Гуми

ADAC тест на зимни гуми 2023 с размер 225/45 R17

ADAC тест на зимни гуми 2023 с размер 225/45 R17

В резултатите от теста четири модела гуми са оценени като "добри", което подчертава тяхната балансирана производителност и качество, единадесет модела са оценени като "задоволителни" и един модел се проваля напълно.

Тест на зимни гуми 205/60 R16 - ADAC 2023

Тест на зимни гуми 205/60 R16 - ADAC 2023

Ето какво отчете "институцията" в тестовете на гуми ADAC (Немският клуб на автомобилистите) относно представянето на 16 модела зимни гуми предлагани за зимния сезон 2023-та година. Вижте резултатите от тестовете на зимни гуми в размер 205/60 R16 на водещи и бюджетни марки.

Представяме ви Nokian Tyres Snowproof Family - Новата флагманска гама зимни гуми

Представяме ви Nokian Tyres Snowproof Family - Новата флагманска гама зимни гуми

Несравнима безопасност и контрол с обновената гама зимни гуми Nokian

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Зимни гуми Triangle WinterX TW401

Нов модел от една от най-продаваните ни марки

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Тест на зимни гуми 2022/2023 от Autozeitung

Представяме ви тестовете на зимни гуми с размер 225/45 R17

Гуми за електромобили от Yokohama

Гуми за електромобили от Yokohama

Японската марка за гуми за коли е поредният производител, който анонсира специални предложения за сегментa

 

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Нови високоефективни зимни гуми от Petlas

Petlas представи своето следващо поколение високоефективни зимни гуми, SnowMaster 2 Sport

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger