SuperGumi е онлайн-магазин предлагащ огромен асортимент от зимни гуми! Намерете Вашите нови зимни гуми чрез нашата търсачка! Continental, Nokian, Michelin, Bridgestone са само част от марките, които ще намерите тук. Изберете между премиум, среден клас и бюджетни/китайски модели зимни гуми за леки автомобили, за 4x4 и лекотоварни, при това на добри цени.

Избрани модели Зимни Гуми

Scorpion Winter
Pilot Alpin 5
Winter Sport 5
Pilot Alpin 5 SUV
Blizzak LM-005
Polaris 5

BARUM Polaris 5

BARUM

Зимни

Wintrac Pro
Alpin 6

MICHELIN Alpin 6

MICHELIN

Зимни

WinterContact TS 860 S
Winter Sottozero 3
Speed-Grip 5
WinterContact TS 870 P

Факторът, които никой от нас не желае да пренебрегва докато е на пътя е безопасността. Най-основна роля за стабилното поведение на колата в пътя играят гумите. Особено през студените сезони в периода от октомври до април всеки знае, че най-разумната опция за автомобила са зимните гуми.

Спецификата им идва от това, че каучуковата смес, от която са направени е специално проектирана да издържа при понижените температури без да губи от своята еластичност. Ниските градуси и честите заснежавяния са доста рискови фактори за всяка машина. Дизайнът, множеството ламели и грайферите на зимните гуми гарантират и много по-добро сцепление на автомобила и по-къс спирачен път. За удобството на тези от вас, които искат да сменят размера на гумите за новия сезон сме подготвили "Калкулатор за гуми", чрез който можете да проверите съвместимостта на желания модел с вашата кола.

Зимни гуми с най-ниски цени - размери

13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

Зимни гуми - въпроси и отговори

Задължителни ли са през зимата?

В България закона и правилника за движение по пътищата не задължават водачите да ползват зимни гуми през зимата. Изискването е гумите да имат мининум 4 мм дълбочина на грайфера за да се движат по пътищата. Все пак, ако пътувате в чужбина - проверете изискванията на тамошното законодателство относно зимните гуми.

По-сигурно ли е да шофирам със зимни гуми?

При ниски температури зимните гуми се представят в пъти по-добре от летните. Най-важното - спирачният път при повечето тестове се различава с метри, което може да е разликата между сигурно спиране и причиняване на ПТП.

По шумни ли са зимните гуми?

Да. В над 90% от случаите зимните гуми са по-шумни от летните. Това се дължи на по-едрия грайфер, както и в повечето случаи - по-напречната му ориентация спрямо пътното платно.

Автомобилът ми е 4х4. Имам ли нужда от зимни гуми?

Да. Не забравяйте, че въпреки че 4х4 автомобилите имат по-добро поведение на пътя при потегляне, движение в сняг и движение в завои, те спират еднакво с останалите автомобили. Едно от най-важните неща при шофиране е възможността да спрете с автомобила при нужда, особено в екстремна ситуация.

Повишават ли разхода на гориво зимните гуми?

Повишението на разхода базирано на гумите е по-незначителен фактор. По-важни фактори са стила на шофиране, качеството на горивото, изправността на автомобила и скоростта. Заложете на сигурността пред разхода на гориво, дори и да усещате, че той е по-голям при зимните ви гуми.

Трябва зимните гуми да са с голям грайфер?

Това по-скоро е мит. Основната разлика между зимни и летни гуми е сместта на материала и структурата, и чак след това големината грайфера. Дори и зимни гуми с по-ситен грайфер могат да се представят по-добре от такива с по-едър.

Какъв ДОТ трябва да са?

Наложеното мнение, че зимните гуми трябва да са възможно най-прясно произведени на всяка цена може да затрудни избора Ви. Нашият съвет е да купувате зимни гуми произведени не-повече от 24 месеца от датата на закупуване. Ако гумите са съхранявани правилно, те няма да са изгубили своите характеристике ни най-малко.

Избрани марки гуми

Предлагаме над 150 марки гуми. Избери бюджетен, среден или премиум клас гуми!
Виж препоръчаните от нас марки с отлично съотношение цена-качество.

Новини Зимни Гуми

Гуми за мотори - най-поръчваните на supergumi.bg за 2022 година

Гуми за мотори - най-поръчваните на supergumi.bg за 2022 година

Тук ще Ви запознаем с данните за най-търсените гуми за мотор. Данните са на базата на наши поръчки, което дава напълно реална и ясна картина за това какво предпочитат мотоциклетистите в България.

Всесезонни гуми - бюджетен клас 2022

Всесезонни гуми - бюджетен клас 2022

Независимо, че на практика Rotalla беше най-бюджетната марка предлагана в нашият интернет магазин - Supergumi.bg, тя не успява да грабне първото място в нито една от другите ни класации. При този клас всесезонни гуми, съседите Сръбски производители отстъпват първата позиция на производителите от Китай.

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

Най-поръчваните всесезонни гуми - среден клас в онлайн магазина Supergumi.BG

 Ето, че дойде време да подредим на база поръчки и всесезонните гуми от среден клас за 2022-ра година.

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

Премиум всесезонни гуми - кратка статистика за поръчките Ви през 2022

От година на година продажбите на всесезонни гуми се увеличава, но все още са далеч по-скромни от тези на летните и зимните гуми. Все пак като отделен сегмент ще ги засегнем и в нашата кратка статистическа справка за 2022-ра година.

Зимни гуми бюджетен клас - статистика на supergumi.bg за 2022

Зимни гуми бюджетен клас - статистика на supergumi.bg за 2022

Евтино и качествено - има ли такова положение при гумите. На базата на нашите поръчки за 2022 и на обратната връзка от клиенти ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос.

Зимни гуми среден клас - какво се случи през 2022

Зимни гуми среден клас - какво се случи през 2022

Според нас това е най-интересният сегмент за анализ на базата на поръчките на supergumi.bg. Вижте класацията на зимни гуми от среден клас на база Вашите поръчки през годината.

Зимни гуми - най-поръчваните марки и модели в Supergumi.BG за 2022 от премиум сегмента

Зимни гуми - най-поръчваните марки и модели в Supergumi.BG за 2022 от премиум сегмента

След като ви запознахме със статистика за най-поръчваните от вас летни гуми за 2022 г., идва ред и на класацията за зимни гуми на база на вашите предпочитания в Supergumi.bg.

Здравейте!
С какво можем да Ви бъдем полезни?

Екипът ни е на разположение в Messenger

Задай въпрос! Обади ни се!

messenger